Polgármesteri Hivatal

2023.01.26. 15:58

Újszülötteket és szüleiket köszöntötték Kunfehértón

Egy helyi rendelet szerint minden újszülött érkezésekor 15 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaphatnak a szülők az önkormányzattól. Most először együtt köszöntötték a Polgármesteri Hivatalban az újszülötteket és szüleiket.

Pozsgai Ákos

Tizenkét újszülöttet köszöntöttek

Fotó: Pozsgai Ákos

Minden arra jogosult új szülőt arra biztatok, hogy éljen a lehetőséggel – hangoztatta csütörtök délelőtt tartott hivatali ünnepségen Huszár Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy a támogatás a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló önkormányzati rendelete alapján kérhető. A kérelemben igazolni kell, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum tízszeresét.

Németh Tímea a település védőnője vállalta, hogy valamennyi érintett családnak személyesen juttatják el azt a formanyomtatványt, amelyen kérelmezni kell a 15 ezer forint értékű támogatást. Azt kérte a szülőktől, hogy a kitöltött dokumentumot a gyermek anyakönyvi kivonatának fénymásolatával juttassák vissza a polgármesteri hivatal hatósági ügyintézőjének.

Elhangzott az is, hogy ezentúl minden újszülöttet fogadó családot a polgármester ünnepélyes keretek között személyesen szeretné köszönteni, a mostani volt az első ilyen alkalom, amikor összesen tizenkét újszülöttet köszöntöttek, tíz kislányt és két kisfiút. 

A szülök emléklapot és egy 15 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak. A kezdeményezés célja, hogy az anyagi segítségen túl ebben a formában is tovább erősítsék a családok és a helyi közösség értékeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában