Gergely Imréné

2023.01.25. 12:10

Szülők és gyermekeik búcsúztak védőnőjüktől Fülöpszálláson – galériával

Gergely Imréné fülöpszállási védőnőt köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából a körzetébe tartozó szülők és a gyermekek. Az ünnepelt munkásságát Gubacsi Gyula polgármester, ez esetben mint apuka méltatta.

Gulyás Sándor

Szülők és gyermekeik búcsúztatták Gergely Imréné védőnőt (középen) Fülöpszálláson

Fotó: Gulyás Sándor

Gergely Imréné a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium elvégzését követően, a  SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán folytatta tanulmányait, a védőnői szakképesítést 1980-ban szerezte meg. A szakmát Kiskőrösön kezdte, Fülöpszállásra 1982-ben került. Az önkormányzat a gondozotti létszámot figyelembe véve a két körzetet összevonta, így tizenöt éve egyedül látta el a védőnői feladatokat. 

Gergely Imréné az élete kétharmad részét Fülöpszálláson töltötte és nagyon sokat tett az itt élő gyermekekért. 

– fogalmazott köszöntőjében Gubacsi Gyula.

A fülöpszállási védőnő negyvenhárom évet töltött a pályán. Azt vallja, hogy az eredményes munkához a szakmai hozzáértés mellett szeretetre és odafigyelésre van szükség.

– Védőnőnek lenni hivatás, amit szívvel és lélekkel lehet csak igazán végezni. Szakmailag és emberileg is folyamatosan naprakésznek kell lenni. A gyermekek fejlődését születéstől egészen az iskolakezdésig kísérjük figyelemmel, segítjük tanácsainkkal a szülőket. 

Felemelő érzés látni, amint a szemem láttára cseperedik fel egy gyermek, bontogatja értelmét, erősödik meg testben és lélekben, amiben nekem is szerepem volt. 

– fogalmazott Gergely Imréné.

A családias hangulatú rendezvényt Krabót Tünde és Rugovicsné Juhász Csilla szervezte, akik a szülők nevében ajándékkal lepték meg Gergely Imrénét.

Gergely Imréné munkásságát nem csak Fülöpszállás, hanem a szakma is elismerte. A fülöpszállási védőnő tavaly megkapta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított Steller Mária védőnői díjat. A kitüntető cím a területi védőnők kiemelkedő szakmai munkájának és elhivatottságának elismerését hivatott szolgálni, különösen a három év alatti gyermekes családok támogatásában, valamint a társadalom figyelmének felhívása a védőnők áldozatos munkájára. A díjat évente minden megyéből egy védőnő kapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában