Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány

2023.01.17. 12:55

Szaporítótól mentették meg a vizslákat az állatvédők Kiskőrösön

A kiskőrösi evangélikus temetőben kuporgott egy fiatal vizsla az egyik sírkövön, fázott és nagyon félt. A közösségi médiában szerveződött széles összefogás a kutyáért, ahol valaki posztolt róla egy képet. Később kiderült, hogy egy helyi illegális szaporítótól kóborolt el, ahonnan az állatvédők egy egész vizslacsaládot menekítettek ki.

Pozsgai Ákos

Vizslacsaládot mentettek az állatvédők

Fotó: Pozsgai Ákos

Egyik éjszaka majsai, halasi és helyi állatbarátok fogtak össze és szervezték meg a vizslakölyök befogását. 

– A feladat nem volt egyszerű, mert korom sötétben, zseblámpák fényénél kellett rátalálni a félős vizslára, de sikerült a lehetetlen, egy szemétkupacban vacogott, ott találtak rá – mesélte el hírportálunknak Bíró Brigitta, a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány vezetője.

Elmondta azt is, hogy sikerült kideríteni, hogy a gazda a közelben lakik, elvitték, a körülmények egyáltalán nem voltak megfelelőek, a kutyának a nevét sem tudta megmondani a tulajdonos és különösebb érdeklődést sem mutatott iránta. A körülbelül öt hónapos kutyában azonosító chip sem volt, így a vizsla az alapítvány gondozásába került.

Mivel komoly visszhangja lett a közösségi médiában a temetőből mentett kölyöknek, a tulajdonos úgy döntött, hogy lemond a vizsla két testvéréről és a kölykök láncon tartott szüleiről is. A vizslacsalád négy tagját később a vizsla fajtamentők vették át az alapítványtól, a temetőben talált kölyök Kiskunhalason maradt, neki a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány igyekszik szerető gazdát találni.

– Máris rengeteg gazdijelölt írt, de megnézzük van-e olyan, akire nyugodt szívvel rábíznánk – mondta el Bíró Brigitta, az alapítvány vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában