Bács-Kiskun

2023.01.11. 16:04

Negyven szakmában méretik meg magukat a diákok

Vajon köztük van-e a legjobb fiatal magyar kőműves, cukrász, fodrász esetleg kozmetikus? Most még nem tudni. Ezekben a napokban írják a területi írásbeli dolgozatokat azok a diákok, akik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívására elindultak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyeken (OSZTV).

Barta Zsolt

Az elektronikai technikusok, és a villanyszerelő diákok írják a dolgozataikat

Fotó: Barta Zsolt

Bács-Kiskunban minden évben a vármegyei iparkamara ad helyet az írásbeli területi versenyeknek. Az idei SZKTV/OSZTV versenyre összesen 427 tanuló jelentkezett, 21 iskolából a vármegyénkben.

Ezek a fiatalok 40 szakmában mérettetik meg magukat. Hogy miért is érdemes ezen elindulni? Ha valaki bejut az országos döntőbe és ott legalább 60 százalékos eredményt ér el, akkor azonnal megkapja a szakmunkás bizonyítványt, így mentesül a vizsgák alól. Ha nem jut be az országos döntőbe, akkor azzal, hogy felkészült a megyei versenyre jelentős előrelépést tett a nyári vizsgák sikeres elvégzése felé. Arról nem is beszélve, hogy a dolgozat alapján azonnal kiderül: hol kell még erősítenie a szakmunkás jelölt fiatalnak.

A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában