Támogatás

2023.01.02. 18:49

Nagyszabású beruházással fejlesztenek Bátmonostoron és Szeremlén

Több mint négymilliárd forint euró­pai uniós és kormányzati támogatással fejlesztik a szennyvízelvezetési rendszert Bátmonostoron és Szeremlén.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A 4,157 milliárd forintos beruházás finanszírozásához a két település önkormányzata 3,741 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A fennmaradó részt a központi költségvetés finanszírozza. 

A szennyvízgyűjtő és -elvezető hálózat létesítésével több mint 20 ezer folyóméter gravitációs és több mint 11 ezer folyóméter nyomóvezetéket építenek a tervek szerint. Ezen túl Bátmonostoron 718, Szeremlén pedig 597 lakóingatlant kötnek a hálózatra. A két településen összegyűjtött szennyvíz tisztítását a Szeremle külterületén épülő új tisztítótelepen végzik majd. A mechanikai, majd biológiai úton megtisztított szennyvizet a fertőtlenítést követően zárt vezetéken a Duna sodorvonalába vezetik be. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában