Beruházás

2023.01.08. 18:46

Hamarosan elkészül az új minibölcsőde Hartán

A karácsony előtti napokban készült el Hartán a minibölcsőde épülete, s bár még néhány apró simítás hátra van, gyakorlatilag késznek mondható.

Zsigmond Enikő

Dollentstein László polgármester

Fotó: Zsigmond Enikő

– Egy nagy parkoló is épült hozzá, mely összeköttetést jelent a Bajcsy-Zsilinszky utcával. A környék tereprendezése is az időjárási körülmények függvényében megtörténik. Mindössze ötmillió forintot kellett hozzátennie az önkormányzatnak a 112 milliós beruházáshoz – mondta el Dollenstein László polgármester, aki hozzátette, hogy a pályázatba már nem fért bele a kiépített napelemrendszer, mely reményeik szerint biztosítani fogja az egész – padlófűtéssel és klímarendszerrel felszerelt – épület energiaellátását.

Hartán már néhány éve van bölcsődei ellátás, ugyanis korábban az egyik óvodai foglalkoztató-teremből kialakítottak egy minibölcsődét, azonban a helyiségre az óvodai létszám miatt nagy szükség van, ezért fogtak bele ebbe az új beruházásba.

Az új épületet a tervek szerint szeptemberben, az új tanév kezdetén fogják használatba venni. Az új bölcsőde kialakítása lehetőséget ad arra, hogy a minibölcsődéből egy kis átalakítással és engedélyeztetési eljárással normál, azaz 14 fős bölcsődévé alakítsák át az intézményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában