Közút

2023.01.16. 17:35

Elszállította a roncsautókat a 445-ös főút mellől a Kecskeméti Városrendészet

A Kecskeméti Városrendészet egyik kiemelt célja a közterület rendjének megtartása, ezért hétfőn a felügyelők két roncsautót szállítottak el a 445-ös főút melletti területről.

baon.hu

Két roncsautót szállított el a Kecskeméti Városrendészet

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

Mint közleményükben írják, a Kecskeméti Városrendészet a KRESZ-ben és a közterület-felügyeletről szóló törvényben meghatározott esetekben intézkedhet egy gépjármű közterületről történő elszállításáról.

Rendszámmal nem rendelkező járművet főútvonalon tilos, mellékútvonalon (közterület-használati engedély nélkül) legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt autót a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője a tulajdonos költségére eltávolíthatja. 

A közterület-felügyelet elszállíthatja azt a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművet is, amely a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti.

Tekintettel arra, hogy a városrendészet egyik kiemelt célja a közterület rendjének megtartása, ezért hétfőn a felügyelők két roncsautót szállítottak el a 445-ös főút melletti területről.

Dr. Német Zsolt intézményvezető arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a városrendészet munkáját azzal, hogy a lakókörnyezetükben észlelt üzemképtelen, illetve forgalmi rendszám nélküli gépjárművekről értesítik a felügyeletet a 06-20/621-5599-es számon, vagy a [email protected] e-mail címen.

A tulajdonos költségére szállíttatják el az autókat
Forrás: Kecskeméti Városrendészet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában