Elsősegély

2023.01.25. 16:17

Az életmentést tanulták a pálmonostorai diákok

A Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai valószínűleg nem fognak pánikba esni, ha valaki rosszul lesz és segíteni kell rajta, hiszen az iskola életmentő programja keretében évről-évre a gyakorlatban is átismétlik a legfontosabb tudnivalókat.

Vajda Piroska

Gyakorlatban is átismétlik a legfontosabb tudnivalókat

Fotó: Vajda Piroska

Így történt ez kedden is – tájékoztatta hírportálunknak Cseszkóné Csernák Anita iskolaigazgató. Elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek az elsősegélynyújtással, újraélesztéssel kapcsolatos esetleges helyzetekben bátran tudjanak viselkedni, segítséget nyújtani. Ennek érdekében minden évben felelevenítik ezzel kapcsolatos ismereteket, és már első osztályos kortól figyelmet fordítanak arra, hogy játékos formában, de találkozzanak megrendezett szituációkkal.

 

Tolnainé Tarnai Éva tanárnő az 5. osztályos tanulók segítségével a telefonon történő segélykérés, az újraélesztés és a stabil oldalfektetés elméleti és gyakorlati ismereteit mutatta be, ismételte át a tanulókkal. Mindenki kipróbálhatta az életmentő technikákat, hogyha egyszer szükség lesz rá magabiztosan tudjon cselekedni – számolt be a programról az igazgatónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában