Magyar Kultúra Napja

2023.01.21. 12:41

Amatőr írók mutatkoztak be Kiskőrösön

Elárul valamit egy város életéről, ha tíz amatőr író mutatkozik be a Magyar Kultúra Napja egyik rendezvényén. Pezsgő a szellemi élet a településen, pedig csak egy 14 ezres városról van szó. Ebből a pezsgésből érezhetett meg valamit az érdeklődő péntek este a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol a városi könyvtár rendezett egy különleges író-olvasó találkozót.

Baon.hu

Balról az első sorban J.J. Stalter, Somogyiné Bergmann Mária, Stella Albright, Szűcs Z. Brigitta, Pálinkás Szilvia. Álló sorban balról: Komlós Kinga, Takáts Géza, Kutyifa Anikó és Kothencz Henrietta írók.

Fotó: Barta Zsolt

Szabados Anna könyvtár igazgató mutatta be Kiskőrös tollforgatóit, akiket az érdeklődők már ismertek. Mint mondta a kulturális intézmény vezetője, tíz ember húsz alkotását érhetik el az olvasók a könyvtárban.

Eddig több százan kölcsönözték ki könyveiket. 

A péntek esti rendezvény címe stílusosan Irodalmi Kaleidoszkóp „Egy este a kortárs kiskőrösi írókkal” volt. A találkozó résztvevői voltak: J.J. Stalter, Stalter Judit, aki Császártöltés polgármestere is, de a családjával Kiskőrösön él. Karakai Eszter, aki Stella Albright – művész néven – ír. Komlós Kinga, Kothencz Henrietta, Kutyifa Anikó, Pálinkás Szilvia, Somogyiné Bergmann Mária, Takáts Géza, Szűcs Z. Brigitta. Lengyel Dávid külföldön tartózkodik, így nem lehetett ott a találkozón, melyen a közönség a résztvevő alkotók egy-egy művéből hallhattak egy rövid, jellemző részt és az alapján találták ki, vajon ki is lehet az író. Majd ezt követően három állítás hangzott el az adott íróról, amelyből a valódi választ kellett megjelölni.

Az alkotók bemutatkoztak, elmondták, hogyan születnek történeteik. Beavatták a hallgatóságot egy egy könyv megírásának a történetében. Kothencz Henrietta Ablak című könyvének kulisszatitkairól mesélt. J.J. Stalter a Szenvedély című regényéről tartott rövid ismertetőt, a póker játékosok szenvedélyéről. Takáts Géza tavalyelőtt kiadott Léna kutya kalandjait bemutató mesekönyvét mutatta be. Kutyifa Anikó Zuri című regényének történetével kapcsolatban mesélt. Szűcs Z. Brigitta egy elbeszélést olvasott fel a hallgatóknak és a léleklibikóka honlapját ajánlotta a hallgatók figyelmébe. Stella Albright a Búcsúszimfónia két kötetét mutatta be.

A rendezvény után az érdeklődők beszélgettek az alkotókkal, akik könyveit megvásárolhatták a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában