Energiafelhasználás

2023.01.22. 07:00

A takarékosság jegyében Kerekegyházán is karcsúsítottak

Mindannyiunk életére komoly hatással van a szomszédunkban folyó háború, ami alól a kerekegyházi önkormányzat sem kivétel. Ennek okán a város képviselő-testülete, a drasztikus energiaárak emelkedése miatt úgy döntött, hogy csökkenteni fogja az intézmények energiafelhasználását, az egészségügyi, nevelési, szociális és egyéb intézmények működőképességének megőrzése érdekében.

Gulyás Sándor

A rezsicsökkentéssel összefüggő jelenlegi szabályozásnak megfelelően állították be a hőfokokat az intézményekben

Fotó: Gulyás Sándor

– Októberben bezártuk a művelődési házat. A szolgáltatások jelentős része a könyvtárba került átszervezésre, mely hétköznap módosított nyitvatartási idővel várja a látogatókat. A művelődési ház kizárólag széles réteget érintő, közérdekű esemény, rendezvény esetén nyitja ki kapuit. 

Átmenetileg ugyancsak lakat került a Fő utcai óvodára is. A gyerekeket a Park utcai új óvodában ideiglenesen kialakított csoportszobákban fogadják. 

Lezártuk a polgármesteri hivatal emeleti részét, a pénzügyi iroda az okmányiroda helyére költözött. A fűtési hőmérsékletet a teljes intézményrendszerben mérsékeltük. A vizsgálókban, a gyermekellátásban és az idősellátásban magasabb hőmérsékletet biztosítunk. A takarékossági intézkedések célja, hogy a város az ismert külső körülmények ellenére működőképes maradjon, és a kötelező feladatainkat biztonsággal, megfelelő szinten tudjuk ellátni – sorolta dr. Kelemen Márk polgármester.

A közvilágítást biztonsági okokból, illetve a lakosság vagyonvédelme érdekében nem korlátozták a településen.

– Az újranyitások feltételeit, lehetőségeit az önkormányzat figyelemmel kíséri, és kellő időben felülvizsgálja. Számításaink szerint a bevezetett intézkedések mintegy 20-30 százalékos megtakarítást eredményeznek. A „karcsúsítás” ellenére az intézmények működőképességének megőrzése továbbra is komoly terhet ró ránk. Az elmúlt évek felelős gazdálkodásának és a takarékosságnak köszönhetően úgy gondolom, nagyobb gond nélkül át tudjuk vészelni ezt a nehéz időszakot. Elsődleges célunk, hogy újabb energiahatékony megoldásokkal tovább csökkentsük intézményeink rezsiköltségeit – tette hozzá a városvezető. 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában