Segítségnyújtás

2022.12.20. 07:49

Új, fejlesztő hintát adományoztak az autista gyerekeknek Baján – galériával

A Balogné Balázs Judit Alapítvány hétfőn új hintát adományozott a Bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autista Tagozatának. Az átadáson részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Sárosi Magdolna tankerület igazgató és Müller István intézményvezető.

Márton Anna

A hinta sokrétő nevelő és fejlesztő eszköz

Fotó: Beküldött fotó

Balogné Balázs Judit gyógypedagógus  az Újvárosi Iskola autista tagozatának megálmodója és első szakmai vezetője öt éve hunyt el. Családja a róla elnevezett alapítványt azzal a céllal hozta létre, hogy továbbvigyék a névadó munkásságát, valamint méltó emléket állítsanak számára. 

Az új játék amellett, hogy az itt tanuló gyermekek örömét szolgálja, sokrétű nevelő és fejlesztő eszköz is. 

– Az alapítványt édesanyám emlékére hoztuk létre. Mi, akik létre hoztuk az alapítványt, kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy támogassuk a tagozat életét és az ott folyó szakmai munkát. Ezt eddig úgy tettük, hogy a dolgozókkal, szakemberekkel egyeztetve segítettünk egy-egy ballagó diákot, személy szerint és számára olyan eszközt biztosítottunk, ami a további tanulmányait lehetővé teszi, például egy számítógép. 

Most, ahogy egyeztettem a szakemberekkel, arra jutottunk, hogy a legnagyobb segítség számukra egy fejlesztő eszköz, egy hinta beszerzése lenne. Ez a hinta az iskola udvarán helyezkedik el, így az autista gyerekek biztonságosan használhatják.

Nem kell kimenniük az intézményen kívülre. Ez fontos számukra, mert a biztonság az állandóság. Ez nem volt adott – mondta hírportálunknak Balog Ádám, a Balogné Balázs Judit Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

A Balogné Balázs Judit Alapítvány mellett további két jószándékú felajánló is részt vállalt az anyagiak megteremtésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában