Turisztika

2022.12.20. 11:03

További egymilliárd forintból fejleszthet három Bács-Kiskun megyei település

Három turisztikai célú fejlesztésre újabb csaknem egymilliárd forint érkezik Bács-Kiskunba a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében – adta hírül a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

Vajda Piroska

Bugac 207 millió forintot nyert az épülő Aranymonostor második ütemére

Fotó: ajda Piroska/archív felvétel

Közleményükből kiderül, hogy Bugac 207 millió forintot nyert az épülő Aranymonostor második ütemére. Az egykori Árpád-kori települést és monostort bemutató látogatóközpont mellé egy szabadtéri színpad, az úgynevezett „Szerzetesek kertje” és egy gyalogút épül meg ebből a pénzből. A „Szerzetesek kertje” gyógy- és fűszernövényeire építve újabb foglalkozások bővítik majd a 2023-ban nyíló látogatóközpont által kínált egyéb programok sorát.

A megyei önkormányzat közleménye arról is beszámol, hogy Kiskunmajsán 659 millió forintból újítják fel a Deák Ferenc utca és a majsai fürdő közötti kerékpárútszakaszt. A kerékpársávot kiszélesítik, így lehetőség nyílik az elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kijelölésére. Ezen kívül napelemes kandeláberekkel válik biztonságosabbá a szakasz, és kialakítanak egy kerékpáros szervízponttal ellátott pihenőhelyet is.

Szalkszentmárton önkormányzata 60 millió forintot fordíthat a Petőfi Sándor Emlékkiállítás fejlesztésére. A beruházás keretében sor kerül a kiállításnak helyet adó, műemléki védelem alatt álló épület felújítására – olvasható a közleményben, amely szerint ez az ország egyik legautentikusabb Petőfi-emlékháza, ahol a költő szülei 1844 és 1846 között működtettek mészárszéket, és ahol ő maga 112 verset, két drámát és egy regényt alkotott. A projekt során a kiállítást is fejlesztik az interaktív élményszerzés érdekében. A beruházás a Petőfi-emlékévek keretében kezdetét veszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában