Jótékonyság

2022.12.26. 13:32

Több mint száz plüssfigurát gyűjtött egy jánoshalmi katona a helyi kórház kisbetegeinek

Még nyár elején találta ki a Budapesten szolgáló jánoshalmi Komáromi Henrietta hivatásos katona, hogy karácsonykor plüssfigurákkal szeretné meglepni a kórházban gyógyuló gyermekeket.

Pozsgai Ákos

Komáromi Henrietta közösségi oldalán szervezte a gyűjtést

Fotó: Pozsgai Ákos

Több mint százötven plüssfigura gyűlt össze, amit a szentestét megelőző délután vitt el és adott át Komáromi Henrietta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza gyermekosztályán. Hat kilogramm szaloncukrot, gyümölcsöt, valamint a csecsemőknek a koruknak megfelelő fejlesztő játékokat is vitt magával.

– Családi indíttatás adta az ötletet, a nővérem gyerekként sokat volt beteg és sok időt töltött kórházban, valamint két testvérem is intézetben nőtt fel, számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek karácsonykor, a szeretet ünnepén ne érezzék magukat egyedül és szomorúnak – mondta el.

A közösségi oldalán tett közzé felhívást, a jótékony célú gyűjtéshez sokan csatlakoztak: Kiskunhalasról, Jánoshalmáról, Mélykútról és Soltvadkertről érkeztek a mesefigurák, amiket kimostak és fertőtlenítettek a nővérével. A kórházban a gyermekek maguk választhattak a plüssfigurák közül, amit haza is vihetnek, a megmaradt mesefigurákat pedig később osztják szét a gyermekosztályon ápolt gyermekek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában