Kecskemét

2022.12.14. 13:00

Sok kis szorgos kéz díszítette fel a széchenyivárosi karácsonyfát – galériával

Meghitt dalokkal, csillagszórókkal, karácsonyfa-díszítéssel ünnepeltek szerdán a széchenyivárosi óvodások. Nagy örömükre, a Mikulás is részt vett a közös programon.

Sebestyén Hajnalka

Felkerültek a díszek az Aranyszarvas téri karácsonyfára

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten az Aranyszarvas téren közös karácsonyfa-díszítést tartottak szerdán a széchenyivárosi óvodások. Hagyományteremtő céllal indították útjára e meghitt kezdeményezést, melyen a Széchenyi sétányi, a Forradalom, a Lánchíd és a Juhar utcai óvodások vettek részt.

Minden csoport saját készítésű díszekkel érkezett, melyek különlegessége volt, hogy újrahasznosított anyagokból készültek. Az óvónők segítségével kartonokból, ruhadarabokból, papírból készültek a kedves kis díszek, melyeket a gyerekek akasztottak fel a fenyőfára.

A meghitt hangulatú eseményen a gyerekek közösen énekeltek a Mikuláshoz és a karácsonyhoz kapcsolódó dalokat, miközben csillagszórókat is gyújtottak az óvónők. A kicsik örömére a nagyszakállú is ellátogatott a rendezvényre, tele puttyonnyal, melyből sok-sok finomságot osztott szét a kis közönsége körében.

A karácsonyfa-díszítésen részt vett több önkormányzati képviselő, valamint a város két országgyűlési képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Salacz László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában