Jótékonyság

2022.12.07. 11:20

Motoros Mikulások gyűjtötték az adományokat Kalocsán

Idén a Bem Apó utcai óvodások javára gyűjtött játékokat, plüssállatokat, édességeket, gyümölcsöket Pusztai József, a IX. Motoros Mikulás Gurulás főszervezője. Kérdésünkre sorra vette a kedden véget ért akció állomásait: a gyűjtést november első napjaiban kezdték, a kalocsai Old Motors Pub-ban, majd múlt vasárnap folytatták, a Miklós-naphoz kapcsolódó, jól ismert motoros felvonulással.

Gábor János

A motoros Mikulások kedden adták át az ajándékokat a Bem Apó utcai óvodában.

Fotó: Pusztai József / Old Motors Pub

Idén több mint ötven „lovag” öltött Mikulás jelmezt és díszítette fel motorkerékpárját, hogy a felvonulás végén bukósisakból osszon szaloncukrot a városi adventi gyertyagyújtáson megjelent gyerekeknek, akik több százan voltak.

Az idei gyűjtést a december 6-ai átadóval zárták le, a kalocsai Bem Apó utcai óvodában. Pusztai József emlékeztetett: mindig más-más intézményt szemelnek ki arra, hogy megajándékozzák az ott gondozott, vagy nevelt kicsiket. Éveken át a Szent Kereszt Kórház gyermekosztálya számára kérték az adományokat, majd az utóbbi pár esztendőben az óvodákat kezdték el pártfogolni. Ilyenkor mindig bő egy hónapot szánnak arra, hogy használt, de jó állapotú, vagy új játékokat vagy például iskolai eszközöket és édességeket gyűjtsenek össze a kicsiknek.

Idén is megszervezték a Mikulás Gurulást a kalocsai óvodák javára.
Fotós: Pusztai József / Old Motors Pub

A főszervező elégedetten állapította meg, hogy idén is rengeteg támogatója volt az eseményüknek, így az idén támogatott óvoda minden növendéke, összesen 89 gyermek kapott csomagot míg az intézménynek rengeteg további ajándékot vittek, játékok és például gyümölcsök formájában. Pusztai József hálásan köszönte a segítséget minden támogatónak, akik zömmel kalocsai és környékbeli motorosokból, illetve a a közösségükkel szimpatizáló személyekből áll, de most dunaújvárosi résztvevők is érkeztek, sőt, van egy visszatérő német pártfogójuk, aki idén jelentősebb összeget adományozott a Mikulás Gurulás javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában