Ünnepi hangulat

2022.12.20. 20:47

Karácsonyváró ünnepséget szerveztek Baján az alvégiek – galériával

Az alvégiek közösen ünnepeltek a napokban a Szabadság utcai játszótér mellett. A harmadik alkalommal megrendezett közösségi esemény kézműves vásárral indult, majd Kámánné dr. Bari Bernadett a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a jelenlévőket.

Márton Anna

Az ünnepséget hagyományteremtés céljából szervezték meg még évekkel ezelőtt

Fotó: Beküldött fotó

A Duna Népzene-Néptánc Tanoda pedagógusai és növendékei valódi karácsonyváró hangulatot teremtettek, kántálva sétálták körbe a környék utcáit. Az ünnepség helyszínén, a Sugovica ÁMK diákjai által feldíszített karácsonyfa mellett a szervezők forraltborral, teával és zsíros kenyérrel kedveskedtek a jelenlévőknek. Kámánné dr. Bari Bernadett az alvégiek közös karácsonyi ünnepségének fő szervezője elmondta, hogy hagyományteremtés céljából szervezték meg az eseményt évekkel ezelőtt, amely a környékbeli vállalkozók jelentős segítségével minden évben fejlődik egy kicsit. Hozzátette: a hely, ahol az ünnepség zajlik a jövőben rendszeres kézműves vásárnak adhat majd otthont, ezzel is színesítve a városrész életét. A képviselő fontosnak tartja, hogy az alvégi városrészt is be tudjon csatlakozni a város vérkeringésébe, illetve szeretnék megtalálni a lehetőségét annak, hogy ki tudjanak alakítani egy olyan közösségi teret, ahol a környék lakói összetartó közösséget alkotva, együtt tudjanak ünnepelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában