Előadás

2022.12.25. 10:42

A szentcsalád történetét mutatták be a halasi gyerekek – galériával

Jézus krisztus születésének ünneplésére készülve adtak elő pásztorjátékot a Kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok templomában karácsony vigíliájának napján, december 24-én a Szent József Katolikus Általános Iskola diákjai.

Pozsgai Ákos

Betlehemi pásztorjátékot mutattak be az iskolások.

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat délután megtelt az alsóvárosi katolikus templom szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal, ismerősökkel, áhítattal figyelték az alsó tagozatos kisiskolások pásztorjátékát. A műsorban a gyerekek a Szent Család tagjait, a Háromkirályokat, valamint a pásztorokat ábrázoló jelmezekbe öltözve mutatták be a betlehemi pásztorjátékot. A gyerekek a betlehemi pásztorjátékkal jelenítették meg az evangéliumi születéstörténetet, amely az éjféli szentmise előtt lényeges eleme volt a Megváltó érkezését váró felkészülésnek.

A híveket köszöntötte Seffer Attila plébános, aki elmondta, hogy a pásztorjátékot bemutató 3.a és 3.b osztályos tanulók hetek óta készültek az alkalomra, hétközben már az iskolában is bemutatták. Isten szeretetében gazdag, békés családias karácsonyi ünnepeket kívánt a Szent Péter és Pál apostolok templomának plébánosa.

Dózsáné Mohos Mónika, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgató elmondta, hogy az intézményeikben, az iskolában és az óvodában komoly gondot fordítanak arra, hogy a gyerekek méltóan legyenek felkészítve erre az alkalomra. Mindenkinek szeretetben eltöltött karácsonyi ünnepeket kívánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában