Wojtyla

2022.12.13. 17:04

A bolgár nagykövet köszöntötte a szegényeket Kecskeméten – galériával

Kriszto Sztefanov Polenakov, Bulgária nagykövete és dr. Bocskov Petrov Jordán, Bulgária magyarországi tiszteletbeli konzulja, a Kecskeméti Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke látogatott el kedden Bahget Iskander fotóművész társaságában a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba. A találkozón rész vett még Lévai Jánosné önkormányzati tanácsnok, valamint Borisz atya ortodox lelkipásztor.

Sebestyén Hajnalka

Kriszto Sztefanov Polenakov, Bulgária nagykövete jókívánságait fejezte ki

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A népkonyhaként is működő civil szervezetnél nagy örömmel fogadták a vendégeket, akiknek Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa mutatta be röviden az intézményben folyó munkát. 

Kriszto Sztefanov Polenakov, Bulgária nagykövete jókívánságait fejezte ki a Wojtyla munkatársainak, illetve a népkonyhára járó szegényeknek, akik közül néhányan a találkozón is ott voltak. Megjegyezte, igazi kis közösséget lát bennünk, olyanok mint egy nagy család. Örömét fejezte ki, hogy a teremben a bolgár zászló is helyet kapott. 

A város és Bulgária a jövőben szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot, ennek része a Kecskeméten működő Bolgár Köztársaság tiszteletbeli konzuli képviselete is, és ez a találkozó is.

A Bolgár Köztársaság tiszteletbeli konzuli képviseletét Kecskeméten dr. Bocskov Petrov Jordán vezeti. Gyümölcsöző munkásságát, melyet a magyar és bolgár nép barátságának előmozdításáért, illetve a két ország gazdasági kapcsolatainak fejlesztéséért tesz hosszú évek óta tart.

A kecskeméti önkormányzat részéről Lévai Jánosné tanácsnok szintén méltatta a Wojtylában folyó munkát, melyet évek óta figyelemmel kísér. Olyan szegényeknek nyújtanak segítő kezet, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Méltatta még Bocskov Petrov Jordán munkáját is. A köszöntője végén pedig meghívta a nagykövetet és a konzult, hogy a közeljövőben tekintsék majd meg a felújított városházát.

A találkozó részeként Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész ízelítőt adott Bulgáriában készült fényképeiből. Évekkel ezelőtt felkérték, hogy az akkor még élő bolgár veteránokról készítsen fotósorozatot. Nagy sikert arattak a fotográfiái.

A találkozó végén a népkonyha ebédlőjében köszöntötte a szegényeket a Kriszto Sztefanov Polenakov és dr. Bocskov Petrov Jordán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában