Beruházás

2022.11.11. 13:50

Megújul a kunadacsi óvoda épületének tetőszerkezete

Három beruházás fejeződik be a napokban Kunadacson. Elkészül a sportcsarnok nyílászáróinak cseréje, megújul az Igaz Gyöngy Óvoda épületének teteje, megvalósul a ravatalozó épületének külső és belső felújítása. Az óvoda tetőzetének felújítására közel 16 millió forintot költ az önkormányzat. A beruházás költségeit a Belügyminisztériumtól elnyert vissza nem térítendő támogatásból és önerőből finanszírozza a község.

Gulyás Sándor

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Óvodánk energetikai felújítása két évvel ezelőtt valósult meg a 46,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A beruházás keretében elkészült az épület projektarányos akadálymentesítése, homlokzati nyílászárók cseréje, a falak külső, illetve a padlásfödém hőszigetelése, a fűtéskorszerűsítés és napelemek telepítése. A tetőszerkezet rendbetételével megvalósul intézményük teljes rekonstrukciója – mondta a baon.hu-nak Farkas Ildikó polgármester.

November első felében fejeződik be a sportcsarnok nyílászáróinak cseréje, amire 13,8 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, amihez 2,4 millió forint önerőt használtak fel. Folyamatban van a ravatalozó külső homlokzatának felújítása. A munkálatok  7,3 millió forintba kerülnek, ebből 5 millió forint az önerő, a fennmaradó összeg a Magyar Falu Programból származó támogatás. 

A község művelődési házának és könyvtárának teljeskörű felújítására 79,5 millió forint támogatást nyertünk a megyei TOP Plusz pályázatán. A rendelkezésre álló keretből az épület energetikai korszerűsítése valósul meg. A szakemberek elvégzik a külső falak, valamint a födém hőszigetelését, kicserélik a homlokzati nyílászárók egy részét, kiépül a napelemrendszer és megvalósul az intézmény akadálymentesítése is. 
A kivitelezési munkák várhatóan a jövő év elején indulnak el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában