Verseny

2022.11.14. 14:13

A fiataloknak a tudás mellett a fizikai állóképességükre is szükségük volt Halason – galériával

Az első alkalommal megrendezett Young Police Cup a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság ötlete nyomán a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikummal összefogva valósult meg, a megmérettetésen nyolc csapat vett részt a Csetényi Élményparkban.

Pozsgai Ákos

A fiataloknak különböző feladatokat kellett végrehajtania.

Fotó: Pozsgai Ákos

A rendészeti versenyen a tudás mellett az ügyességnek és az állóképességnek is kiemelt szerep jutott, a rendészeti pályára készülő fiataloknak, akiknek kilenc próbatételt kellett teljesíteni. A KRESZ-ismeretek alkalmazása és a kerékpáros szlalomozás mellett rendőrautót is kellett húzniuk, airsoft lövészeten teljesíteni, egy feltételezett robbantás helyszínén elsősegély nyújtani, valamint egy komplex akadálypályán lehetőleg hibátlanul és a legrövidebb idő alatt végig haladni. Az erejükön felül az együttműködésre is szükség volt a verseny során, ami leginkább a kötélhúzás során mutatkozott meg.

Dr. Bak Sándor ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) vezetője bízik abban, hogy a Kiskunhalason rendészeti képzésben résztvevő fiatalok közül minél többen választják majd a rendőri pályát.  

A fiatalokat köszöntötte dr. Bátori Gábor alezredes, Kiskunhalas megbízott rendőrkapitánya is, aki Molnár Nándorral, a Dékáni Árpád Technikum igazgatójával együtt azt hangoztatta, hogy hagyományt teremtő szándékkal szervezték meg a versenyt, abban bízva, hogy a későbbiek során országos méretűvé nő majd a Young Police Cup.

A verseny győztese a 12. A osztály csapata lett, míg a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ különdíját a 12. B osztály nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában