Közgyűlés

2022.10.13. 17:23

Villám Mihályról nevezik el a parkot Kecskeméten

Villám Mihály egykori második világháborús repülős lövész katonáról nevezik el a Zápor utcával és a Csalánosi úttal határos közparkot a közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. A park környezetében zömmel lakóingatlanok találhatók, az elnevezés szimbolikus, nem eredményezi a környező lakcímek módosulását – tisztázza az előterjesztés.

Horváth Péter

Villám Mihály.

Forrás: wikipedia

Villám Mihály 1922. augusztus 14-én született Kecskeméten. Rögtön érettségi után, önkéntesként vonult be a repülőcsapatokhoz. Kiképzését követően az orosz fronton harcolt, majd közvetlenül az ország védelmében vett részt egészen haláláig. A Messerschmitt Me-210 típusú gépen, a 102/2. Tigris gyorsbombázó században szolgált légi lövészként. 1944. október 30-án hősi halált halt, miután lelőtték gépét a szovjetek.

Villám Mihályt a Történelmi Vitézi Rend poszthumusz vitézzé avatta. Leszármazói 2021. szeptember 19-én emléktáblát avattak az 52-es főút és a Zápor utca kereszteződésében. Az előterjesztést egyhangúlag elfogadta a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában