Idősek napja

2022.10.02. 15:00

Több száz nyugdíjast láttak vendégül a kalocsai rendezvényen

Egész délutános programra várta a város a kalocsai nyugdíjasokat pénteken, az idősek világnapja alkalmából. A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán felállított rendezvénysátorban muzsikaszó és vonósnégyes, népzenei koncert, táncbemutató, majd koraeste Csonka András fellépése szórakoztatta az időseket.

Gábor János

A rendezvényen dr. Grabarits István, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke mondott beszédet. Kiemelte: nem mondanak le róla, hogy minden évben felköszöntsék azokat az időseket, akik végigdolgozták az életüket, és most köztünk töltik a jól megérdemelt nyugdíjas éveket.

– Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációink egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg, és a mindennapi munkához az elődök példájából meríthet hitet, erőt, bátorságot – fogalmazott.

Az egyesületvezető felidézte: az ő nagyanyjának anno volt lehetősége részletesen lejegyezni a családjuk történetét. Ezzel párhuzamot vonva kérte a jelenlévőket, hogy ők is adják át saját életük történeteit a gyerekeiknek, unokáiknak, hiszen ők rengeteget tanulhatnak a tapasztalatokból. Tisztelete jeléül megjegyezte: az a mondás, hogy „megettem már a kenyerem javát”, esetükben azt jelenti, mostanra mindent megtettek, amit a család vagy a nemzet várt tőlük, így kerüljék a gondokat és töltsék idejüket jó egészségben, derűvel, pihenéssel, unokázással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában