Galériával / Videóval

2022.10.09. 15:01

Hatalmas népünnepély Kiskőrösön: tizennyolc mázsa kakashús került a kondérokba

Szombaton tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Fesztivált. A szabadidőparkban 18 mázsa kakashúst főzött 75 társaság 100 bográcsban.

Barta Zsolt

100 bográcsban főzték az ízletes kakaspörköltet.

Fotó: Barta Zsolt

Dedák Pál, a rendező, a Kiskőrösi Kakasfőző Egyesület vezetője a baon.hu-nak elmondta, hogy sosem voltak még ennyien ezen a főzőünnepen. Hogy mennyien fordulhattak meg? Azt nem tudni, azonban azt megjegyezte, hogy 2500 főre kaptak szervezési engedélyt. A résztvevők között 20 új társaság is volt. Összesen 350 sörasztalt, 700 padot helyeztek el a rendezők a helyszínen. Ezek nagy részét a kiskőrösi önkormányzaton kívül, a környékbeli településektől kérték el, így lehetett leültetni a nagy számú közönséget. A kiskőrösieken kívül, Akasztóról, Páhiból, Csengődről, Tabdiból, Kaskantyúról, Kecelről, Soltvadkertről is jöttek vendégek. A városból több jelentős jó nevű cég is hozzájárult a szervezéshez. 

Mint mondta, a környéken a héten elfogytak a kakasok. Az egyik hentes a múlt héten csak Kiskőrösön 5 mázsányi kakashúst darabolt fel. Megjegyezte, hogy az időjárás nagyon kegyes volt hozzájuk, mivel 22-24 fokos időjárás mellett érezhették jól magukat a társaságok. A jó hangulatot a nagy színpadon rendezett fellépő csoportok színvonalas műsora is emelte. 

A programok között nagy sikert aratott Kiskőrös Város Fúvószenekara, melynek tagjai Sipos Béla karnagy vezetésével szórakoztatták a résztvevőket. Felléptek a városi mazsorett csoportok, könnyű zenei csoportok is. 

Font Sándor országgyűlési képviselő a barátaival 15 vendégre főzött. Ba Irén Kiskőrösi kertészete is túrós csuszás kakaspörköltet készített. A séf Bakóczi József volt, aki mintegy négy órán keresztül készítette a bográcsos ételt. Négy darab kakasból készült legalább 20-25 főnek ételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában