Tájékoztatás

2022.10.19. 18:11

Év végére állhat vissza az ATM-szolgáltatás Kelebián

„A háborús infláció miatti intézkedések Kelebián is több negatív változást hoztak, és várhatóan a közeljövőben újabb és újabb területeken kényszerülünk gazdasági és szervezeti visszalépésekre. Az első és legfontosabb ilyen hír, hogy a Takarékbank egy hónapja hivatalosan is bejelentette, hogy 2022. október 17-től Kelebián és Tompán bezárja a helyi fiókjait” – tudatta a település közösségi oldalán Maczkó József polgármester.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A település vezetője arról is tájékoztatott, hogy Kelebián a pénzintézet az eddig az orvosi rendelőnél működtetett bankautomatát is leszereli. A polgármester több ízben tárgyalásokat folytatott a pénzintézet képviselőivel, azonban Maczkó József tájékoztatása szerint előre mozdulás nem történt. Közben párhuzamosan tárgyalt az önkormányzat számlavezető bankjával is és sikerült elvi megállapodást kötni, amit jóváhagyásra októberben a képviselő-testületi elé terjesztett, ahol a képviselők támogatták a megállapodást.

Az elfogadott határozat szerint az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy bankautomata működjön a faluban. A telepítéshez szükséges 6,5 millió forintból 1,5 millió forintot átvállal az önkormányzat. Továbbá vállalja a havi 100 ezer forint körüli üzemeltetési költséget is. Az önkormányzat által adott biztosítékok után a számlavezető bank hamarosan bankautomatát telepíti Kelebiára. A gyors lebonyolítás érdekében már el is indították a folyamatot, várhatóan két hónapra lesz szükség az új ATM felszereléséhez és beüzemeléséhez, ami új helyen fog működni – mondta a polgármester.

Közölte, hogy erre az időszakra szünetelni fog a településen az ATM-szolgáltatás, így a szomszédos Tompára kell átmenni, ha valaki készpénzt akar felvenni a számlájáról. Maczkó József szerint legkésőbb az év végéig visszaállhat a korábbi rend, és új helyen üzembe tudják helyezni az új bankautomatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában