Útjavítás

2022.09.02. 18:27

Több mint tíz utca kapott új aszfaltburkolatot Kunszentmiklóson

Több millió forintot költött útépítésre az idei évben a kunszentmiklósi önkormányzat. A rendelkezésre álló keretből tizenhárom utca kapott új aszfaltburkolatot.

Gulyás Sándor

Lesi Árpád, a település polgármestere (jobbra) elmondta, hogy tovább folytatódnak az útjavítások Kunszentmiklóson.

Fotó: Gulyás Sándor

– A kormányzati támogatásoknak köszönhetően a második ütemben 315 millió forintot fordíthatunk a város belterületi úthálózatának fejlesztésére. Az év második felében az Árpád, az Óvoda, a Székely, a Rigó, a Kölcsey, a Madách, a Csap, a Kőris, a Határ, a Dobó, a Kun, a Szív, az Alkotmány, a Szél, a Mikszáth, valamint a Gőzmalom újul meg – mondta el a baon.hu érdeklődésére Lesi Árpád polgármester.

Az idei évben elkezdődik a kunszentmiklósi egészségügyi központ labor épületének a felújítása, melyre 50 millió forintos támogatást kapott a kormányzattól a város. A belterületi csapadékvíz-kezelő rendszer fejlesztésére a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően, 250 millió forint jut. Jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítése zajlik.

– A fejlesztések a pályázati sikerek függvényében tovább folytatódnak Kunszentmiklóson. Rövidesen megkezdődik a Petőfi lakótelepi új játszótér kialakítása. Elbírálásra vár a kunbábonyi Bem utca felújításáról szóló belügyminisztériumi pályázatunk. Újabb négy belterületi utca felújítására, a Petőfi emlékház, a Bakér parti sport és pihenőpark, illetve önálló multifunkcionális könyvtár kialakítására a TOP Plusz pályázatokon kívánunk támogatáshoz jutni. A kunszentmiklósi tanuszoda a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program III. ütemében megvalósuló nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások közé lett sorolva tavaly év végén. Az idei év második felére a tervek elkészülnek, jövőre kezdődik a beruházás – tette hozzá a polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában