Változás

2022.09.02. 06:55

Költözik a Bajai Szakképzési Centrum kalocsai telephelyeinek tankonyhája

Egy több száz négyzetméteres ingatlant ürít ki az önkormányzat a Kossuth Lajos és Mócsy János utcák sarkán, amelynek egy részében jelenleg szálláshelyek működnek, míg két másik szárny a Bajai Szakképzési Centrum (BSZC) tankonyhájának, valamint a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. irodáinak ad otthont.

Gábor János

A technikumok két tankonyháját egy épületbe vonják össze a jövőben

Fotó: Gábor János/archív felvétel

Mivel az önkormányzati cég néhány hónapon belül átköltözik a Paksi közben újonnan épült telephelyére, a városnak el kell döntenie, hogy mit kezdjen a nagyrészt megüresedő ingatlannal – mutatott rá a legutóbb megtartott képviselő-testületi ülésen a polgármester.

Dr. Filvig Géza közölte: lévén a 300 négyzetméteres épületet könnyebben lehetne hasznosítani, ha a BSZC képzési helye is kiköltözne, felajánlottak a kalocsai intézményeknek, így a BSZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégiumnak, valamint a BSZC Kossuth Zsuzsanna Technikumnak egy másik, Kunszt József utcai épületrészt, amiben minimális (és a város által fizetett) átalakítás után tovább működhetne a tankonyha.

Virág Tibor, a BSZC kancellárja az ülésen elmondta: két szándék találkozott az ügyben, hiszen a szakminisztérium a jelentősen emelkedő energiaárak miatt eleve arra kérte az intézményeket, hogy vizsgálják felül a telephelyeiket, és csak azokat üzemeltessék, amelyekre feltétlenül szükség van. 

A BSZC számára már csak a költségek miatt is jókor jön, hogy a jövőben eggyel kevesebb ingatlant kell fenntartania, de az oktatásban ez semmiféle nehézséget nem fog okozni – legfeljebb érzelmi szinten, hiszen nosztalgiával tekintenek a régóta használt konyhára. 

Összességében megállapította: a költözés az ő érdekeiket is szolgálja, ezért együttműködnek az önkormányzattal a Kunszt utcai képzési feltételek későbbi kialakításában. Utóbbi helyszínen már jelenleg is a BSZC iskoláinak egyik műhelye, egy főzőkonyha működik, ennek területéből leválasztva alakítják majd ki a Mócsy utcából átköltöző tálalókonyha helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában