Környezettudatosság

2022.09.18. 17:54

Kétkerekűre pattantak a kecskemétiek az autómentes nap alkalmából

A város főterén kifejezetten sok kerékpárosra lehettek figyelmesek a járókelők vasárnap délután. Nem véletlen, ugyanis biciklis felvonulást szerveztek az európai autómentes nap alkalmából. Az eseményen a hűvös idő ellenére sokan vettek részt.

Szalay Tamás

Minden korosztály képviseltette magát a biciklis felvonuláson

Fotó: Szalay Tamás

A szervezők közel kétszáz indulót regisztráltak, akik a Kossuth térről indultak rendőri felvezetéssel, és egy biztosított pályán haladva egy nagyobb kört téve tértek vissza a térre. Az indulók között minden korosztály képviseltette magát, együtt indultak családok, házaspárok, gyerekek és idősek. A biciklis menet célja nem más, mint felhívni a figyelmet arra, hogy figyelnünk kell a környezetünkre. Ennek egy kiváló módja, hogy bringával közlekedjünk, ezzel is csökkentve a szervezet számára is káros gázok mennyiségét, amik a levegőbe kerülnek.

Ez a fajta környezettudatosság egyre több emberhez eljut, ezt bizonyítja az is, hogy ilyen sokan részt vettek a figyelemfelkeltő eseményen. Az indulók között nyereményeket is kisorsoltak, vásárlási utalványt és egy vadonatúj városi kerékpárt lehetett nyerni.

A gyerekeknek is élvezetes programokat szerveztek. Egy rögtönzött gyerek méretű közlekedési útvonalon próbálhatták ki a szabályos közlekedést biciklikkel és futókerékpárokkal vagy rollerrel. A mini városrészletben volt vasúti átjáró, gyalogátkelőhely, illetve közlekedési lámpák is, még élethűbbé téve ezzel a városi közlekedést.

Több kiállító is jelen volt a helyszínen, többek között a Mercedes-Benz, aminek egy elektoromos meghajtású és egy hibrid autómodelljét nézhették meg az érdeklődők. Kiállítottak még egyedi és veterán kerékpárokat is, amik tovább színesítették az autómentes nap látványosságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában