Útinform

2022.09.22. 08:01

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 54-es és az 59-es kilométer között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják.

– Kecskemét térségében, a 79-es és a 87-es kilométer között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható.

– Burkolat jeleket festenek Budapest felé a Petőfiszállás pihenőhely és Kiskunfélegyháza közötti szakaszon. 9 és 16 óra között a belső sávot szakaszosan lezárják. Valamint az ellenkező irányban, Röszke felé az Ócsa csomópontnál délelőtt, délután az Inárcsi pihenőhely és Újhartyán között a belső sávot szakaszosan lezárják.

– Hidak karbantartásán dolgoznak Kistelek és Balástya között. A 142-es kilométernél délelőtt Röszke felé, délután a Budapest felé vezető oldalon belső sávot zárják le.

– Lajosmizse térségében a szalagkorlátot javítják. A 66-os és a 67-es kilométer között a Röszke felé tartókat a külső sávba terelik. Hasonló munkákat végeznek ma szintén Röszke irányába, a 79-es és 87-es kilométer között, valamint a 103-as kilométernél is.

– Forgalomszámláló hurkot építenek a burkolatba a Balástya csomópont közelében. A Budapest felé tartók váltakozó sávlezárásra készüljenek a 148-as kilométernél, 8.30-tól, 15.00-ig.

– A műszaki átjárókat takarítják. Budapest felé a Kiskunfélegyházától, Kecskemétig tartó szakaszon a 107-es és a 89-es kilométer között. A Kistelektől a Csengele pihenőhelyig tartó szakaszon a 127-es és a 140-es kilométer között, délelőtt Budapest felé, délután a Röszke felé vezető oldalon belső sávot zárják le.

Főutak: 

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. 

Az 51-es főúton,

– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,

– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.

– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as kilométernél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, szeptember 24-én, (szombat) 22 órától szeptember 25-én, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában