Fesztivál

2022.09.09. 15:55

Emléktábla-avatással és zászlófelvonással nyitották meg a Szentmiklósi Napokat

Dr. Molnár Árpád körzeti orvos tiszteletére avattak emléktáblát pénteken Kunszentmiklóson, ami a Szentmiklósi Napok nyitóeseménye is volt egyben. Mint elhangzott, a szakember sokat tett a helyi egészségügy megszervezéséért és központosításáért. A város lakossága neki köszönheti a J1-es labor megvalósulását, ami jelenleg is a teljes környék laborvizsgálati központjaként működik.

Szalay Tamás

Ünnepélyes zászlófelvonással zárták a megnyitót.

Fotó: Szalay Tamás

A városi programot Lesi Árpád, Kunszentmiklós polgármestere ünnepélyes megnyitóbeszédével folytatta, aminek keretében köszöntötte a testvérvárosok megjelent képviselőit. A máltai San Giljanból, Székelykeresztúrról és Karcagról érkeztek küldöttek, hogy tiszteletüket tegyék a 27. Szentmiklósi Napokon, ami egyben a Bács-Kiskun Megyei Napok színtere is ebben az évben.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, Rideg László beszédében elmondta, hogy milyen eseményekre lehet számítani a hétvége folyamán. Petőfi Sándor-emlékév lévén, egy fiatal színész lesz a megformálója a neves magyar költőnek, így betekintést nyerhetünk életébe és munkásságába. Petőfi nemcsak a színpadon lesz jelen, hanem legózni is lehet „vele”. Egy közel hat négyzetméteres arcképet lehet majd kirakni, ami több mint 13 ezer legódarabból áll. Mint elhangzott, az egész megye bemutatkozik a rendezvényen, mind a 11 járás megmutatkozik majd egy-egy pavilonban, legjellemzőbb értékeiket bemutatva a látogatóknak. Bács-Kiskun megye meséit és legendáit egy mesekönyvben gyűjtötték össze, amit egy különleges mesebuszban nézhetnek majd meg a gyerekek és szülők egyaránt.

Ünnepélyes zászlófelvonással zárták a megnyitót a szervezők, ami egyben elindította a Szentmiklósi Napokat. A délutáni órákban már színes programok várták a város és a környék lakóit, méltó lehetőséget adva ezzel a megye történetének, értékeinek a megismerésére és a szórakozásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában