Támogatás

2022.09.16. 07:00

Élelmiszercsomagot kaptak a solti rászorulók

A Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából élelmiszercsomagokat osztottak az Alapszolgáltatási Központban, a Családsegítő Szolgálat munkatársainak közreműködésével. Az átadáson részt vett Németh István Solt polgármestere is. Az adományban részesült húsz solti családban ötven gyermek él, akik az átadáskor a csomagon kívül még egy kis ajándékot is kaptak az alapítvány munkatársától Tóth Tünde programvezetőtől. 

Lencsés P. Anna

Húsz család részesült az adományból

Fotó: Lencsés P. Anna

Fekete Csaba az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta hírportálunknak, hogy jelenleg Bács-Kiskun Megyében járják a településeket és elsősorban önkormányzati intézményeken keresztül adják át a rászoruló családoknak az élelmiszercsomagokat. Alapítványuk egyik programja ez, amelyet Éholtóságnak hívnak. Solton húsz családnak volt lehetőségük élelmiszerrel segíteni a mindennapjait. Szerencsésre vannak támogatóik, elsősorban cégek, de magánszemélyek is, akik a társadalmi felelősségvállalást átérezve rendszeresen támogatják az alapítványt. A Solton kiosztott csomagok jó minőségű tartós élelmiszert tartalmaztak, közel tízezer forint értékben. 

Türmerné Szeremi Ilona a Solti Alapszolgáltatási Intézmény igazgatója elmondta, hogy sajnos elkerülhetetlen, hogy a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói mindennapi munkájuk során olyan körülményekkel találkoznak, ahol a gyermekek a család élethelyzete miatt nélkülöznek. Ezért mindig jó, amikor egy szervezettel vagy az ország különböző pontjain dolgozó szakemberekkel kialakul egy jó munkakapcsolat. Így történt ez a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársaival is. Az általuk nyújtott élelmiszer adomány csak az első lépés volt egy hosszútávú együttműködés létrejöttéhez. Ez a kapcsolat már ezen a héten tovább is folytatódott. A városban élő óvodás és iskoláskorú gyermekek részére meghirdethetik az alapítvány rajzpályázatát, ahol az értékes ajándékok mellett arra is lesz lehetőség, hogy a gyerekek megismerkedjenek a Gyermekétkeztetési Alapítvány tevékenységével. Terveik szerint az intézmény és az alapítvány több szakmai programban is együttműködik a jövőben, és ez lehetővé teszi majd a hátrányos helyzetű gyermekek további támogatását Solton.
 


 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában