Galériával

2022.09.02. 15:00

Aranydiplomát vehettek át a kecskeméti GAMF öregdiákjai

A Gépipari és Automatizálási Műszaki főiskola (GAMF) 1972-ben végzett 80 hallgatóját aranydiplomájuk átadásával köszöntötte pénteken a Neumann János Egyetem vezetése a GAMF Műszaki és Informatikai Karán megrendezett ünnepi kari tanácsi ülésen.

Horváth Péter

80 egykori hallgató vehette át aranydiplomáját pénteken

Fotó: Bús Csaba

Elsőként dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte az 50 évvel ezelőtt végzett öregdiákokat és egykori oktatóikat. Mint fogalmazott, megható pillanat együtt látni a fél évszázaddal ezelőtt diplomázott, immár szépkorú hallgatókat. Az elmúlt öt évtized hatalmas változásokat hozott a világ és az egyetem életében egyaránt. 

– Az intézmény és a kar jelenlegi vezetője meghatottan áll a tisztes kort megért egykori diákok előtt, hiszen élő tanúságtevői a kecskeméti felsőoktatás, a műszaki képzés nagyszerű hagyományainak és hosszú távú eredményeinek – hangsúlyozta a rektor, hozzátéve: bizonyára megnyugvással tölti el az öregdiákokat az a tény, hogy egykori alma materük a történelem fordulatai ellenére ma is fennáll, és nemcsak működik, hanem hagyományait tisztelve, jövőjét formálva folyamatos fejlődésben van. Erre utal az is, hogy idén közel ezer elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait Kecskeméten.

A rektor elmondta, hogy a feladatok változnak, de a célok nem, így a legjobb képzést nyújtva, a legtöbb tudást átadva igyekeznek a térség és az ország számára felkészült diplomás értelmiségieket képezni. 

Fülöp Tamás hozzátette: bízik benne, hogy az intézmény megfelelő útravalót adott, széleskörű műszaki ismeretekkel, szellemi és kulturális értékekkel látta el a jubilálókat. 

Kovács Lóránt, a GAMF kar dékánja köszöntőjében bemutatta a nagy változásokat maga mögött tudó egyetemet és kart, és értékeikről szólt, majd ismertette a tanszékek profilját, a jelenleg folyó fontosabb kutatásokat.

Danyi József korábbi rektor az akkori oktatók nevében köszöntötte az aranydiplomásokat, visszaemlékezve az akkori meghatározó főiskolai tanárokra, és felelevenítette alakjukat, közösen emlékezve a régi történetekre. Kelemen László az öregdiákok nevében mondott köszöntőt, majd Fülöp Tamás, Kovács Lóránt és Brindza Attila oktatási igazgató átadta az ünneplők aranydiplomáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában