Baja

2022.09.06. 07:00

Aranydiplomákat adtak át a Víztudományi Karon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának jogelőd intézményében végzett üzemmérnökök első alkalommal vehettek át aranydiplomát. A díszoklevél átadását a bajai Campuson tartották a napokban.

Márton Anna

Bíró Tibor a Víztudományi Kar dékánja nyújtja át az aranydiplomát.

Köszöntőt mondott Bíró Tibor, a Víztudományi Kar dékánja, aki kiemelte az egykori oktatók és hallgatók szerepét a mai Víztudományi Kar alapjait adó felsőfokú képzés működésében.

– Ma azokra a biztos alapokra építkezünk, amelyet a 60-as évek végén, 70-es évek elején letettek a kar jogelőd intézményében – fogalmazott a dékán.

Első alkalommal vehettek át aranydiplomát az intézményben.
 

A Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikumban kezdett, és a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Karán 1972-ben oklevelet szerzett üzemmérnökök Bíró Tibor dékántól és Tóth Lászlótól, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettesétől vehették át díszdiplomájukat. A vízellátási és csatornázási, valamint általános mezőgazdasági és vízgazdálkodási üzemmérnöki szakon ötven évvel ezelőtt végzett hallgatók közül idén összesen negyvenöten igényeltek díszdiplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában