Beruházás

2022.08.29. 11:25

További 20 millió forintból fejlesztik a D7 közösségi házat Kalocsán

Bár csak tavaly adták át, máris továbbfejlesztik a CLLD-pályázatból újjáépített D7 közösségi házat - jelentette be a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a támogatást elnyerő Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület elnöke. Bolvári Ferdinánd elárulta: a többféle korszerűsítést tartalmazó, önerőmentes tenderre húsz millió forint vissza nem térítendő támogatást szereztek, a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől.

Gábor János

Balról: Bakos Lajos divízióvezető, Bolvári Ferdinánd egyesületi elnök és Filvig Géza polgármester, a Vajas-parton tartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Gábor János

A szervezet képviseletében megjelent Bakos Lajos fejlesztési divízióvezető kérdésünkre válaszolva elmondta: a kalocsai egyesületet a víziturisztikai programokra és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásfejlesztésekre szánt keretükből támogatták. Felvetésünkkel egyetértve hozzáfűzte: a sport és a víziturisztika keveredése mögött az a szándék húzódik meg, hogy növeljék a kajak-kenu tömegbázisát, így adva nagyobb esélyt az utánpótlás megjelenésének és a későbbi, akár nemzetközi sportsikereknek. A törekvésükhöz jó partnerre leltek a vízi programokat szervező Gerillakertészekben, akik a pályázatban nagyon innovatív gondolatokat fogalmaztak meg - méltatta az egyesületet.

Dr. Filvig Géza kalocsai polgármester szintén gratulált a projekthez: mint mondta, örömmel vette tudomásul, hogy a képviselő-testület teljes egyetértésben adott tulajdonosi hozzájárulást a fejlesztéshez. Üdvözölte azt is, hogy a D7 közösségi ház és az egyesület munkája révén komoly vízi sportélet kezd kialakulni a városban, és háláját fejezte ki a Gerillakertészek felé azért, hogy minden korosztályt megismertetnek azzal a csodálatos természeti értékkel, amit a Vajas-csatorna képvisel.

– A D7 annak idején, forráshiány miatt, nem a tervező elképzelései szerint készült el. A parton például sok problémát okoz a vízszint emelkedése: ebben a formában balesetveszélyes, így a projekt első része a kerítés és a víz közötti terület átalakítása, úgy, hogy innen bárki, akár kerekesszékes személy is vízre tudjon szállni – magyarázta Bolvári Ferdinánd. 

Az egyesületvezető hozzátette: a pénzből újjáépítik az udvart, hogy azon két eltolt szinten sátorozási lehetőséget biztosítsanak a Vajas-csatornán érkező kajak-kenusoknak, illetve felszerelik a D7-et klímaberendezésekkel és napelemekkel 

– a tervek szerint annyival, hogy az ingatlan teljes villamosenergia-igényét fedezni tudják. A bruttó húsz millió forintos beruházást legkésőbb jövő tavaszra szeretnék lezárni – ezzel párhuzamosan pedig remélik, hogy megegyezésre tudnak jutni az önkormányzattal, és az egyesület a közösségi ház fenntartójává válhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában