Fesztivál

2022.08.03. 15:56

Sikeres volt a BeerBQ Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztivál

Három napon át ünnepeltek a fesztiválozók az egyik legkedveltebb bajai rendezvényen július utolsó hétvégéjén. Rengeteg turista látogatott el a kis Sugovica parti városba, ahol a kulináris impresszió mellett igényes zenei palettával rukkoltak elő a szervezők.

Márton Anna

Fotó: Kapott fotó

Éberfy István szerint szervezői szempontból a legjobb élmény az volt, hogy az idén látták, érezték, hogy beérett a rendezvény. 

– Sokan, sokféle korcsoportból és számos városból érkeztek, és a képek tanúsága szerint is sok ezren érezték remekül magukat. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a fesztiválozóktól, kiállítóktól, fellépőktől. Utóbbi két csoport – méltán és egyöntetűen – gyönyörűnek találta a város természeti- és épített környezetét és kifejezetten nyitottnak, barátságosnak ismerte meg a rendezvényen a bajaiakat.

Nagy öröm volt tapasztalni, hogy ennyi ember fogadja örömmel azt, amit létrehoztunk és éveken keresztül formáltunk, hogy minden rendezvénnyel egy kicsit jobban összekovácsoljuk az egykori és jelenlegi városlakókat, minden alkalommal egy kicsit jobb legyen bajainak lenni – mondta hírportálunknak Éberfy István.

A rendezvény a kisüzemi sörről és a streetfoodról szól elsősorban, formáló hatással bír a zenei vonala, sajátos, és a város szempontjából fontos turisztikai vonatkozásai is vannak, de a legjelentősebb társadalmi hatása abban rejlik, hogy az emberek ünnepként tekintenek rá. 

FENY GEPESZ
Forrás: Kapott fotó

– Sokan igazítják a fesztivál dátumához a nyaralásukat, sokan tervezik ide az éves baráti, családi, munkahelyi összejöveteleket, így a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztivál, azon kívül, hogy egy kedvelt rendezvény – talán mostanra elmondhatjuk, hogy a legkedveltebb bajai rendezvény – azon túl kicsit ünnep is. Ünnep, mert különbözik, mert rendhagyó, mert itt az „én”-ből „Mi”, azaz közösség lesz és mert a valódi közösség mindig ünnep. A találkozások, emberi kapcsolatok, az összetartozás bajai ünnepe. A valódi emberek, valódi, személyes találkozásainak kiemelkedő eseménye a városban, amelyen szemtől szemben ül egymással néhány volt általános vagy középiskolai osztálytárs, egykori munkatársak, szomszédok, játszópajtások..., akik ugyanonnan folytatják a beszélgetést, ahol az előző sörfesztiválon abbahagyták. Ezt a hagyományt szeretnénk sokáig életben tartani és nagyon örülünk, hogy hozzánk hasonló módon sokan gondolnak szeretettel a rendezvényre és sokan támogatják a jelenlétükkel, hozzájárulva annak közösségformáló hatásához-hangsúlyozta Éberfy István.

Ünnep, tehát a szervezőknek és tudják, hogy kötelességük is van: ápolni a hagyományát, évről évre újra ismételve megújítani, miközben nem felejtik az eredeti célt: minden alkalommal kicsit jobb hellyé varázsolni a várost, minden alkalommal egy kicsit jobb legyen általa bajainak lenni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában