Fejlesztés

2022.08.24. 13:50

Megújult Kerekegyháza egyik leghosszabb és legforgalmasabb utcája

Befejeződött a Széchenyi utca teljes körű rekonstrukciója Kerekegyházán. A város egyik leghosszabb és legforgalmasabb utcáját a minap adták át a forgalomnak.

Gulyás Sándor

Verosztáné Csorba Mónika aljegyző, dr. Kelemen Márk polgármester és Kaldenekker Zoltán alpolgármester avatták fel a megújult utcát

Fotó: Gulyás Sándor

A beruházás megvalósításához a kormány 258 milliót forint támogatást nyújtott, melyhez az önkormányzat további 89,7 millió forint önerőt biztosított. A beruházás részeként forgalomcsillapító eszközök kerültek elhelyezésre, illetve egy zebra is épült.

– Az idei évben folytatódtak az útépítések Kerekegyházán, a városvezetés ugyanis kiemelt és folyamatos feladatának tekinti az önkormányzati tulajdonban lévő utak rendbetételét. Az év első felében készült el a Dohány és a Farkas János utca aszfaltozása is. A kivitelezés költségeit Magyarország Kormánya 108,7 millió forinttal támogatta, melyhez 8,6 millió forintos önerőt biztosított önkormányzatunk. Mindkét utcában kiépültek a csapadékvíz-elvezetést biztosító nyílt szikkasztó árkok. A legnagyobb beruházás a Széchenyi utca rekonstrukciója volt.  Reményeink szerint belátható időn belül sor kerülhet az állami tulajdonú Fő utca és a lajosmizsei út felújítására is – mondta el hírportálunk érdeklődésére dr. Kelemen Márk polgármester.

A nehézségek ellenére tovább gyarapodott a kerekegyházi önkormányzat vagyona. Sikeresen lezajlott a 18 hektáros iparterület értékesítése, melyből több száz millió forint pluszbevétel keletkezett, ami újabb fejlesztésekre ad lehetőséget.

Július közepétől az önkormányzat sikeresen bérbe adta a nemrég elkészült 2200 négyzetméteres alapterületű új ipari csarnokát, mely nemcsak a város vagyonát növeli jelentősen, hanem további több tíz millió forint pluszbevételt is termel évente, és új munkahelyeket is teremt.

– Terveink között szerepel az általános iskola bővítése, egy új humánszolgáltató központ kialakítása, valamint a meglévő művelődési ház bővítése is, melyekhez a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP II.) keretében szeretnénk forráshoz jutni. A három beruházás becsült költsége közel egymilliárd forint – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában