Támogatás

2022.08.23. 18:00

Kétkerekű szolgálati járműveket kaptak a Bács-Kiskun megyei polgárőrök

Tíz szolgálati kerékpárt és két elektromos robogót kapott a megye több polgárőr egyesülete kedden, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) arculati szabályainak megfelelően felmatricázva. Az egyesületek képviselői az új szolgálati járműveket a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség kecskeméti irodaépülete előtt vették át.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun megyei polgárőrök tíz szolgálati kerékpárt és két elektromos robogót kaptak.

Fotó: Horváth Péter

Az átadón dr. Szigeti László, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévőket és beszélt a gazdaságosan üzemeltethető szolgálati kétkerekűek beszerzésének körülményeiről.  Elmondta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság idén 50 millió forint támogatást biztosított a polgárőrség számára az Országos Balesetmegelőzési Bizottságon keresztül a közbiztonság, a közrend fenntartása és megszilárdítása érdekében. A támogatás célja, hogy a települési járőrszolgálatok erősítésével is növelje az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét és javítsa a közlekedésbiztonságot. Az OPSZ Elnökségének döntése szerint az 50 millió forintos támogatásból 40 millió forintot kerékpárok és robogók beszerzésére, 10 millió forintot pedig a meglévő EDR rádiók forgalmi szolgáltatási díjára használja fel a polgárőrség.

Hunyadi Hajnalka, a megyei szövetség titkára elmondta, hogy a megítélt támogatásból a szövetség 1,95 millió forintot kapott, amiből 10 kerékpárt és két elektromos robogót vásárolt. 

A beérkezett kérelmek és az elnökség döntése alapján az egyik robogót a Kelebiai Polgárőr Egyesület kapja, ezzel is segítve a határvédelmi feladatok ellátását, a másik robogót a megyei szövetség ügyintézésre fogja használni.

A szolgálati kerékpárokat a Miskei Polgárőr Egyesület, Polgárőr Egyesület Jakabszállás, Kisszállási Polgárőr Egyesület, Polgárőr Egyesület Tiszaug és Kunbaracsi Polgárőr Egyesület, valamint Balotaszállási Polgárőr Egyesület használja majd. Az már tudható, hogy utóbbi egyesület két ifjú polgárőre pattan majd nyeregbe és járőrözik a település belterületén. A polgárőrség nem véletlenül döntött a kerékpárok és robogók beszerzése mellett: a mai körülmények indokolják, hogy a leggazdaságosabban használható szolgálati járművekkel is lássanak el szolgálatot, ezen kívül a kétkerekűekkel mozgékonyak a járőröző polgárőrök. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában