Nemzeti ünnep

2022.08.19. 12:52

Helyszínváltozások: áthelyezték az ünnepi programokat Kalocsán

Az augusztus 20-án országszerte várható viharos időjárásra hivatkozva minden ünnepi programot esőhelyszínre tett át a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK). A szervezést bonyolító önkormányzati vállalat közleményben tudatta: helyenként heves zivatarok és nagy esőzések várhatók, ezért gyakorlatilag minden szabadtérre meghirdetett program zárt helyszínre kerül, a kenyéráldástól a városi megemlékezésen át az esti operettműsorig.

Gábor János

Fedett helyen tartják a prograokat.

Fotó: Gábor János

A KIKK az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése miatt döntötte el pénteken, hogy az időpontokat nem, a helyszíneket viszont minden augusztus 20-i program esetében módosítja. A 10 órai ünnepi szentmise mellett a 11 órakor kezdődő önkormányzati megemlékezés is a Nagyboldogasszony főszékesegyházban, míg a koszorúzás a barokk épülethez közeli Szent István szobornál lesz, és ugyanitt kerül sor a 11:30-ra meghirdetett kenyérszentelésre is. Utóbbi két program eredeti helyszíne az Asztrik téri Országzászló emlékmű lett volna, de a vihar miatt nem kockáztatnak, hiszen itt egy koranyári vihar során is dőltek már ki idős fák.

Az augusztus 20-i programban szereplő operett és musical estet szintén külső helyszínre, az érsekkerti szabadtéri színpadra tervezték, de a park sűrű lombokkal árnyékolt sétányai veszélyessé válhatnak egy hevesebb zivatarban. A Kátai István, Berkes Gabriella és Tarján Pál nevével fémjelzett, 19 órakor kezdődő program a Kalocsai Színházba kerül át. Tűzijátékot megint csak nem szerveznek, de ez eleve nem szerepelt a műsorfüzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában