Tippek

2022.08.24. 18:30

Hasznos tanácsok a Kecskeméti Városrendészettől

Cikkünkben hasznos tanácsokat olvashat, mit tegyen a szemetével.

baon.hu

Kecskeméten, a Búzaszentelő utcában az egyik ingatlan előtti közterületen nagy mennyiségű hulladékot észleltek a közterület-felügyelők.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a közterület-felügyelők szolgálatuk ellátása során azt tapasztalták, hogy a Búzaszentelő utcában lévő egyik ingatlan előtti közterületen nagy mennyiségű hulladék található, és az épületből folyamatosan hordják ki a lomokat.

A városrendészek felvették a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, aki arról tájékoztatta a felügyelőket, hogy a háza egy részét szeretné bérbe adni, ezért engedélyezte a leendő bérlőknek, hogy a beköltözésük előtt lomtalaníthatják, illetve kitakarítják bérleményüket. A tulajdonos elmondása szerint az utcára kihordott lomhulladékot egy ismerősük fogja utánfutóval elszállítani.

Tekintettel arra, hogy az ingatlan tulajdonosa rendelkezett hulladékszállítási szerződéssel, továbbá nem állt fenn díjtartozása a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTKH) felé, így a városrendészek az alábbiakról tájékoztatták:

– A DTKH a lomtalanítást ingatlanonként évente két alkalommal térítésmentesen házhoz menő rendszerben végzi, mely az 53/500-152 (2. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítják el. A kihelyezett lom elszállítása a DTKH ügyfélszolgálatával telefonon előre egyeztetett napon történik. A lomhulladék a megadott napon reggel 6 óráig az ingatlan utcafronti részére helyezhető ki.

Az ingatlan tulajdonosa a városrendészek tájékoztatását követően megrendelte a házhoz menő lomtalanítást, majd a lomhulladékot visszahordta a háza udvarába.

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk.

Lomtalanításra vonatkozó részletes tájékoztatás IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában