Kiállítás

2022.07.28. 11:00

Petőfi Sándorra emlékeznek Félegyházán

Petőfi Sándor halálának 173. évfordulója alkalmából tartanak megemlékezést július 29-én, pénteken 18 órakor a Petőfi téren.

Vajda Piroska

Ünnepi beszédet mond Juhász István, a város díszpolgára. A Petőfi él! című ünnepi műsorral közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai. A Petőfi-szobor koszorúzása után nyílik meg Az én Petőfim című szabadtéri kiállítás. Köszöntőt mond Mészáros Márta múzeumigazgató. A szeptember közepéig látogatható kiállítást Samu Csilla múzeumpedagógus nyitja meg.

A tárlat a Félegyházi Petőfi-kultusz digitális forradalmához című projektben valósul meg. A kezdeményezés lényege, hogy egy digitális adatkönyvtárat hoz létre a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt és megnyert pályázatának köszönhetően. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a múzeum olyan adatbázist valósít meg, amelynek segítségével a a Kiskunfélegyházán fellelhető, Petőfi Sándorhoz és családjához köthető dokumentumokat, tárgyi emlékeket összesítik és digitalizálják annak érdekében, hogy a költő rövid, de eseményekben gazdag életét jobban megismerhesse a lakosság és a kutatók könnyebben hozzájussanak a feldolgozni kívánt anyagokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában