Galériával / Videóval

2022.07.31. 09:52

Négyszáz kilogramm birkahús rotyogott a csólyospálosi bográcsokban

Esőt és jó időt is kívántak a péntek esti szentmisén a csólyospálosi katolikus templomban. Az esőt az aszály sújtotta földekre, a jó időt pedig a szombati 18. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál idejére. A fohásznak csak félig volt foganatja, mert a csapadékra hiába vártak. A mise volt a kétnapos fesztivál nyitórendezvénye, amin a szatymazi Gyertyaláng kórus volt a közreműködő.

Tapodi Kálmán

A település legjobb húsfőzői csaptak össze a hétvégén. Fotó: Tapodi Kálmán

A falu legjobb húsfőzői szombaton reggel 9 órakor gyújtottak alá bográcsoknak, amelyekben összesen 400 kilogramm birkahúst rotyogtattak. A hagyományos – éveként 1 méterrel gyarapodó távú – futóverseny sem maradt el, amelynek távja 2022 méter volt. A szervezők örömére rajthoz állt a magyar hosszútávfutás ikonikus alakja, a kiskunhalasi veteránatléta, a 81. életévéhez közelítő Tabajdi József is. A futók között ott volt Á. Fúrús János polgármester és Gál József plébános is.

A nap során a közösségi ház udvarán felállított színpadon fellépett a Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus és az üllési Királydinnye Citerazenekar, kedvenc dalait énekelte Süli Mendi (Kömpöc), fergeteges műsort adott a csólyospálosi Kalapos Néptáncegyüttes és a Csólyospálosi Tamburás Együttes.

Az egybegyűlteket köszöntötte Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki Á. Fúrús Jánossal közösen adta át a Csólyospálos Községért elismerést, amit idén Gyuris Ferenc és felesége érdemelték ki, akik falugazdászokként hosszú időn keresztül segítették a helybéli gazdálkodókat. 

A különböző versenyek győztesei és helyezettjei is átvehették jutalmaikat, közöttük a legfinomabb birkapörköltet készítő Pesti József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában