Fejlődjünk közösen!

2022.07.04. 19:53

Vitaesteket rendeztek az innovációról, valamint az energiatárolásról Kecskeméten

Lezárta a hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása programját a Neumann János Egyetem Szakkollégiuma.

Tapodi Kálmán

Az Öveges József Szakkollégium népszerűsítése, a szakkollégisták szociális érzékenyítése is a célok között volt. Beküldött fotó

A „Fejlődjünk közösen!” elnevezésű program múlt év januárjában indult és a múlt hónap végén zárult az intézmény Öveges József Szakkollégiumában. A pályázat célja a szakkollégium népszerűsítése, a szakkollégisták tehetséggondozása, szociális érzékenyítése és a szakkollégiumi csapatkohézió elmélyítése volt. A programokat az említett céloknak megfelelően alakították ki a szervezők. 

Az időszak alatt vitaesteket is rendeztek, melyekre a Neumann János Egyetem két  oktatóját, Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettest, valamint Kovács Lórántot, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánját hívták meg. A szakkollégisták mellett az intézmény hallgatói és más érdeklődők is részt vehettek az innovációról, valamint az energiatárolásról szóló beszélgetésen.

A szakkollégisták két 15 órás szakszemináriumon is gyarapíthatták tudásukat, melyeken a mobil alkalmazások fejlesztéséről és az üzleti kommunikációról is hallhattak előadásokat. 

A hallgatók szociális érzékenységének fejlesztésének elősegítésében Balog Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze tartott előadást. Mindezeken túl érzékenyítő programokon is részt vehettek a hallgatók. A szakmai előadások, szemináriumok mellett a szervezők a csapatépítésre is hangsúlyt fektettek: a projektet egy paintball csatával zárták.

A Nemzeti Tehetség Program és Miniszterelnökség 3,8 millió forinttal támogatta a szakkollégiumi programot.

A projektet egy paintball csatával zárták. Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában