Közösségépítés

2022.07.15. 06:50

Különleges családi napot szervez a kerekegyházi Vészlejárat Ifjúsági Klub

Nagyszabású, ám mégis különleges családi napot tervez július 23-ra a kerekegyházi Vészlejárat Ifjúsági Klub. A rendezvény célja, hogy a településen élők megismerhessék a klub adta lehetőségeket, illetve a generációk a játékokon, programokon keresztül közelebb kerülhessenek egymáshoz és közös élményekkel gazdagodhassanak.

Gulyás Sándor

A klub számtalan lehetőséget tartogat a fiatalok számá

Fotó: Beküldött fotó

A kerekegyházi Vészlejárat Ifjúsági Klub tizennégy éve nyitotta meg először a kapuit. Az alapítók célja egy olyan közösség kialakítása, fenntartása volt, ahol összeülhetnek, beszélgethetnek, társasjátékot játszhatnak, sportolhatnak, zenét hallgathatnak a városban élő gyermekek, fiatalok.

– Nagyon fontosnak tartottuk és tartjuk, hogy a fiatalok ne csak online közegben, hanem egy védett és mégis szabad helyen éljék meg közösségi élményeiket. A hozzánk látogató általános és középiskolás gyerekek szabadon használhatják, illetve élvezhetik a közösségi tér adta lehetőségeket. Az iskolaidőben, hétköznaponként 16-18 óra között nyitva tartó klubban egyebek között lehet pingpongozni, léghokizni, számítógépezni, csocsózni, házi mozizni. 

Emellett születésnapi zsúrok, osztályközösség építő programok megtartásának is helyet adunk, melyek térítésmentesek.

A tanév során magyarból és történelemből lehetőség van korrepetálásra, illetve minden évben tartunk ezekből a tárgyakból felvételi előkészítőt is 8. osztályos tanulók számára. A nyári időszakban az önkormányzat támogatásával, diákmunkások segítségével egész napos nyitvatartással működünk évek óta – sorolta Molnár Csilla klubvezető.

A koronavírus-járvány negatív hatásait az ifjúsági klub is megtapasztalta. Időszakosan be kellett zárnunk. Az élet a pandémiás helyzet után újra felpezsdült.

– Azt tapasztaljuk, hogy ez nagyon jó lehetőség az általános iskolás és középiskolások számára. Napközben is kimozdulhatnak valahová a barátokkal és közösségben eltölthetik a nyári szünet unalmasabb részeit. Az elmúlt években több alkalommal szerveztünk kézműves foglalkozásokat, filmklubbot és társasjáték klubbot. 

A helyi gyermekjóléti szolgálattal is szoros kapcsolatot ápolunk, a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett napközi táborokban évről-évre közreműködünk. 

Idén a kecskeméti PIXEL- Az Elektronikus Kultúráért Egyesület segítségével a számítógépes, valamint a videójátékok helyes használatáról és ennek a

témakörnek új aspektusairól szóló alkalmakat kezdtünk el szervezni a fiatalok számára –emelte ki Molnár Csilla.

Az elmúlt években nagyon sok fejlesztés valósult meg az ifjúsági klubban a helyi önkormányzat segítségével. Több alkalommal nyújtottak be pályázatot a Nemzetközi Együttműködési Alaphoz is. Az ifjúsági klub új számítógépekkel, bútorokkal, székekkel gazdagodott. Az elnyert támogatási keretből új játékok, például csocsóasztal, léghoki asztal, pingpong asztalt, társasjátékokat, rollereket vásároltak. Sikerült légtisztító gépeket és páragyűjtő gépeket is beszerezniük.

– Az önkormányzat támogatásának köszönhetően arculat váltáson esett át az ifjúsági klub és a könyvtár udvara is. Az elmúlt években az udvar egy része kapott térkövet, kerti filagória, szalonnasütő épült, kerti bútorokkal, valamint játszótérelemekkel gazdagodtunk. Terveinkkel, programjainkkal továbbra is igyekszünk igazodni a gyerekek, fiatalok igényeihez. Az idei esztendő a klubban a „Generációk éve”. Július 23-ára egy nagyszabású, ám mégis különleges családi napot tervezünk, melynek célja, hogy a településen élők megismerhessék a klub adta lehetőségeket, illetve a generációk a játékokon, programokon keresztül közelebb kerülhessenek egymáshoz és közös élményekkel gazdagodhassanak. Sok-sok játékkal és programmal készülünk. A családi napunk aktív résztvevői lesznek például a településen működő Idősek Nappali Ellátásának klubtagjai, akik többek között a magyar kártya rejtelmeivel ismertetik meg az érdeklődőket. Minigolf, kézműves foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás, valamint kültéri játékokkal várjuk az érdeklődőket – részletezte a klubvezető.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában