Ingyenes

2022.07.12. 10:41

Változatos programok és külföldi önkéntesek várják a táborozókat Ágasegyházán

A Hetedhét tábor minden évben nagyon népszerű a községben, nemcsak azért mert ingyenes, hanem mert életre szóló élményekkel, kalandos programokkal ajándékozza meg a résztvevőket.

Sebestyén Hajnalka

A Hirös Rescue Team kutyás bemutatója tavaly is nagy sikert aratott

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kovács Kinga Emlékalapítvány idén augusztus 1–12. között rendezi meg a Hetedhét tábort. A két hét alatt mintegy hetven gyermek vehet részt térítésmentesen a programokon, csak az étkezésükről kell maguknak gondoskodniuk. 

A Hetedhét tábor 14 éves múltra tekint vissza. Kovács Lajosné Marika a fiatalon elhunyt lánya, Kinga emlékére alapította meg. A táborozó gyerekek korosztálya vegyes, a két hét alatt mindennap változatos programokon gazdagodhatnak élményekkel. Idén különösen változatos a repertoár, egymást érik majd a bemutatók, izgalmas játékok. A tavalyi évhez hasonlóan érkezik a Hírös Rescue Team, mely idén is izgalmas speciális mentőkutya-bemutatót tart. 

Szintén látványosnak ígérkezik a tűzoltók és a rendőrök bemutatója, valamint a sportnap keretében a helyi futballcsapat, illetve íjászok látogatnak el a gyerekekhez. 

Mindezek mellett községi játék is szórakoztatja a táborozókat. Különleges kihívásokra számíthatnak, például meg kell majd találniuk a település legidősebb polgárát, vagy kideríteniük a legöregebb ház titkát. Lesz még GPS-es kincskeresés is, mely szintén sok izgalmas kalandot tartogat. Természetesen a népszerű kézműves-foglalkozások sem hiányozhatnak a két hét programsorából. 

A táborozók csapatokban dolgoznak majd. A végén mindenki ajándékot kap kirándulás formájában.

A Hetedhét tábor egyik fő jellegzetessége, hogy szinte minden alkalommal fogadtak külföldi önkéntes fiatalokat, akikkel gyakorolhatják az idegen nyelv használatát a gyerekek. Ez idén is így lesz, annyi különbséggel, hogy a vendégek ezúttal olyan külföldi önkéntesek, akik Magyarországon élnek már egy ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában