Galériával

2022.07.08. 17:25

Beruházásokkal fejlesztették a szegregációval veszélyeztetett területeket Szabadszálláson

Közel négyszázmillió forintot fordított a város szegregációval veszélyeztetett területeinek fejlesztésére a szabadszállási önkormányzat. A Leromlott városi területek rehabilitációja Szabadszálláson címet viselő projekt zárórendezvényét pénteken tartották meg a polgárőség új épületénél.

Gulyás Sándor

Balról jobbra: Vas Tibor, Bajusz Tibor, Fodor Mihály, Bencze Ildikó és Rideg László adta át az elkészült beruházásokat

Fotó: Gulyás Sándor

A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert forrásból megvalósult projekt keretében többek között tizennégy szociális bérlakás, a régi óvoda épülete, valamint a Mátyás király tér zöldfelülete újult meg Szabadszálláson.

–  A város a Leromlott városi területek rehabilitációja Szabadszálláson címet viselő projekt keretében a szegregációval veszélyeztetett területek fejlesztése mellett célul tűzte ki a közbiztonság erősítését, valamint a lakhatási feltételek javítását. Ezen célkitűzések jegyében valósult meg a szociális bérlakások, a régi óvoda és a Mátyás király tér zöldfelületének megújítása. A régi óvoda épületének rekonstrukciójára 118 millió forintot költöttünk. Az 580 négyzetméter alapterületű épületben a polgárőrség kap otthont. A rendelkezésre álló keretből 230 millió forint jutott a sportpálya mellett található, volt nőtlen tiszti szálló épületében helyet kapó tizennégy bérlakás kialakítására. Az épület teljes egészében megújult, a harmincöt négyzetméter alapterületű lakások mindegyike külön fürdőszobával és elektromos fűtőrendszerrel ellátott – ismertette köszöntőjében a beruházások részleteit Bencze Ildikó alpolgármester.

A fennmaradó 22 millió forintból tizenötezer négyzetméter zöldfelület újult meg a Mátyás király téren.

– A város vezetése úgy gondolta, hogy a szabadszállási helyőrség felszámolását követően perifériára szorult Mátyás téri zöldfelület megújítása jól illeszkedik a projektbe. 

A gyermekek örömére az itt található nagy játszótér új játszóeszközöket kapott. A terület a felnőttek számára is kiváló lehetőséget biztosít szabadidejük eltöltéséhez. 

A beruházások nagyban hozzájárultak városunk infrastruktúrájának fejlődéséhez – tette hozzá az alpolgármester, egyben köszönetet mondott mindazoknak, aki részesei voltak a projektnek.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében az elmúlt időszak eredményeit emelte ki.

– Jó néhány évvel ezelőtt a kormány úgy döntött, hogy a tizenkilenc megyei önkormányzatra bízza azokat a pénzeket, melyeket a települések tudnak felhasználni. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a települések vezetőivel együttműködve hasznosította a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretét. Ennek köszönhető a megye 119 településén több mint hatszáz épület újult meg, bővült vagy épült új. Nagyon örülök annak, hogy itt, Szabadszálláson olyan beruházások valósultak meg, melyek a közösség érdekeit szolgálják – hangsúlyozta Rideg László.

A megújult régi óvoda épületét Pálinkásné Balogi Beáta nagytiszteletű asszony áldotta meg. A nemzeti színű szalagot Bencze Ildikó alpolgármester, Rideg László, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Fodor Mihály, a szabadszállási polgárőség vezetője, Bajusz Tibor, a Mester-Bau Kft. és Vas Tibor, az Építészműhely Kft. ügyvezetői vágták át. A projektzáró résztvevői ezt követően megtekintették a megújult bérlakásokat, majd a Mátyás király térre is ellátogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában