Galériával

2022.07.08. 16:16

Diplomát kaptak az óvodapedagógusok is Kecskeméten

Pénteken vehették át diplomájukat a Károli Gáspár Református Egyetem kecskeméti képzési helyén végzett óvodapedagógus és tanító szakos hallgatók. Az istentisztelettel egybekötött ceremóniának a kecskeméti Református iskola adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

A református iskola adott otthon a Károli Gáspár Református Egyetem kecskeméti képzési helyén végzett hallgatók diplomaosztójának

Fotó: Bús Csaba

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara minden képzési helyén külön tartja meg a diploma- és oklevélátadó ünnepségét. Kecskeméten pénteken rendezték meg az ünnepséget, először az óvodapedagógus képzést sikeresen elvégzőket köszöntötték, majd a tanítókat.

Az istentiszteletet Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor celebrálta. Beszédében a sáfár hivatását hozta példaként, melynek munkája szintén fontos volt egykoron, hiszen megőrizték a rájuk bízott értékeket, és növelték is. 

Hozzátette: a most végzett hallgatók a pedagógushivatást választották, munkájuk során a családok rájuk bízzák majd legdrágább kincseiket, a gyermekeiket, akik sokat tanulhatnak majd tőlük. 

Az istentisztelet után prof. dr. Pap Ferenc dékán köszöntötte a végzett hallgatókat. Kiemelte: a most végzettek nagyon különös helyzetben voltak. Tanulmányaikat még a kecskeméti Neumann János Egyetem berkein belül kezdték meg, de már a Károli Gáspár Egyetem Pedagógiai Karán fejezték be. Emellett az oktatásuk a koronavírus-járvány miatt nagyon változó körülmények és szabályok között zajlott. Most már azonban vége a tanulásnak, a vizsgadrukkoknak, és átadhatják magukat a felhőtlen örömnek, kezükbe vehetik diplomájukat. Abban azonban bízik, hogy friss diplomásként visszaemlékeznek azon pedagógusaikra, óvodától az iskoláig, akik mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ideáig eljuthattak. 

Prof. dr. Pap Ferenc dékán a beszédét követően dr. habil Szuchy Róbert rektorhelyettessel együtt adták át a diplomákat a végzett hölgyeknek. Ezt követően a rektorhelyettes mondott útravalót a diplomásoknak.

Az ünnepségen a város részéről részt vett Engert Jakabné alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában