Galériával

2022.07.24. 11:03

A régi magyar slágereket együtt énekelte a közönséggel a hajósi énekkar

Az Illés együttes, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta, Máté Péter, a Neoton együttes és Zorán jól ismert slágerei is felcsendültek szombaton a Hajósi Egyházi Énekkar előadásában, a barokk kastély dísztermében.

Tapodi Kálmán

Közösen énekeltek

Fotó: Tapodi Kálmán

– Énekkarunk zömének – az életkorukból adódóan is – érzelmi kötődése van az 1960-as és 1970-es évek zenéihez, s így született a mostani összeállításunk – mondta el Várhelyi Enikő, az amatőr énekkar vezetője.

A közönség tagjai örömmel fogadták a könnyűzenei összeállítást és már az első dallamoktól kezdve együtt énekeltek az előadókkal. A közös éneklésben segítségükre voltak a képernyőn látható dalszövegek is, de a legtöbb nótát fejből tudta mindenki. A több mint fél évszázados dalok hallatán az is megállapítható volt, hogy üzeneteik, mondanivalójuk időtállóak és a mának is szólnak.

Az egyházi kórus még Schindler Mátyás plébános szolgálata idején, harminckét éve alakult. Az énekkar a vasárnapi misék mellett, gyakran közreműködője a városi rendezvényeknek. A település önkormányzata a tevékenységüket „Hajós Városért” elismeréssel jutalmazta 2014-ben.

– A járvány előtti időkben húsz körüli volt a létszámunk, most picivel kevesebben vagyunk. Minden pénteken gyakorlunk és az éneklés öröme összetart bennünket 

– tette hozzá Vásárhelyi Enikő, aki maga sem tanult zenész, kémiát és biológiát tanít a hajósi iskolában.

A koncert végén felcsendült – magyar átiratban – Leonard Cohen világslágere a Hallelujah, ami méltó zárása volt az örömzenei fellépésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában