Galériával

2022.07.05. 19:55

A centenáriumi ünnepségen adták át Tompa kitüntetéseit

Idén ünnepli önállóvá válásának 100. évfordulóját Tompa, és ünnepel a helyi katolikus egyházközség is, hiszen 110 évvel ezelőtt szentelték fel a Szent Anna- és Szent János-templomokat. Valamint 100. születésnapját ünnepli a város sportegyesülete is, és 25 éves a helyi cserkészcsapat.

Pozsgai Ákos

Évek óta a városnapi ünnepségen adják át az önkormányzat kitüntetéseit. Fotó: Pozsgai Ákos

A jeles évfordulót egy éven át tartó centenáriumi rendezvénysorozattal ünnepelték a városban.

– Amiben közös volt, hogy mindegyik rólunk, tompaiakról szólt, az itt élő emberekről, a településünkről, a hagyományainkról, értékeinkről, az otthonunkról – emelte ki az elmúlt szombaton tartott Tompa Város Napja ünnepségen mondott beszédében Véh László polgármester, aki külön is köszöntötte a jeles alkalomra hazatérő elszármazottakat, valamint Lengyelné László Veronika és Belágyi Mihály volt polgármestereket és Káposzta József jegyzőt.

– Az elődök tisztelete és munkájuk megbecsülése a közösségi élet alapja

 – hangoztatta a városvezető, aki kiemelte azoknak az embereknek a munkáját is, akiknek köszönhetően Tompa városi rangra emelkedett.

Tompán is sokéves hagyomány, hogy a városnapi ünnepségen adják át az önkormányzat kitüntetéseit, a képviselő-testület szakmai munkája elismeréseként Tompa Város Közszolgálatáért díjjal jutalmazta Grezsu János címzetes rendőr főtörzsőrmestert, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrét. Husztáné Báich Piroska pedagógus Tompa Város Közoktatásáért díjat, Szabó Ildikó általános ápoló és asszisztens Tompa Város Szociális Ellátásáért díjat vehetett át. Tompa Városért Díjat kapott Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz–KDNP), ifjabb Szalai Tibor határrendész és Sztyupinszky Istvánné pedagógus. A városnapi ünnepségen átadták az Én Óvodám című rajzpályázat győztes alkotóinak járó jutalmakat is.

Az ünnepség további részében hagyományőrző műsorok következtek, színpadra lépett a Kiskun Táncegyüttes Kiskunhalasról, a tompai Kolo Néptánccsoport és a Barkócza Néptánccsoport. Az esti programok során mások mellett az ABBA Sisters és Bereczki Zoltán is szórakoztatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában