Augusztus 23-25.

2022.07.20. 19:55

A biztonságos közlekedésre tanítják a félegyházi táborozókat

Közlekedj Okosan Félegyháza! elnevezéssel rendeznek közlekedésbiztonsági tábort Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az eseményt egy sajnálatos baleset hívta életre. Idén áprilisban egy közúti baleset során veszítette életét a 14 éves Berki Fanni. Az ő emlékére rendezik meg augusztus 23–25. között a közlekedésbiztonsági tábort a 10–14 éves korú diákok számára a Göllesz Viktor Általános Iskolában. Fanni szülei kislányuk tragédiája után szinte küldetésüknek tekintik a gyermekek biztonságos közlekedésre, váratlan forgalmi helyzetekre való felkészítését.

 Szeretnék elérni, hogy a baleset helyszínén további forgalomlassító berendezések, kerékpáros piktogramok kerüljenek kihelyezésre a további hasonló tragédiák elkerülése végett 

– tudtuk meg Bajzák Andreától, a tábor egyik szervezőjétől. 

A város megnövekedett gépjárműforgalma nagy veszélyt jelent az önállóan közlekedő gyermekekre, ezért azonnal bekacsolódott a kezdeményezésbe Balla László alpolgármester, a körzet képviselője, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda, a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, valamint a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz.

A közlekedésbiztonsági tábor anyagi fedezetét az I. Félegyházi Jótékonysági Palacsinta Fesztivál, a III. Halászléfőző Verseny bevételeleiből, valamint a Dél 100 Kft. felajánlásából biztosítják. Hozzájuk csatlakoztak jólelkű vállalkozók és magánszemélyek.

Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense hozzátette: a diákok részére a részvétel ingyenes, napi háromszori étkezést biztosítanak, valamint a sport- és szabadidős programok mellett a gyakorlati oktatásé lesz a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában