Fellépés

2022.06.25. 10:58

Zsúfolt lesz a nyara a Kalocsai Fúvószenekarnak

A város közkedvelt, évtizedek óta – folyamatosan változó tagsággal fennálló – Kalocsai Fúvószenekara gyakorlatilag kétéves kényszerpihenőről tért vissza.

Gábor János

A többgenerációs fúvószenekar egyik utcai koncertje

Fotó: Gábor János

Noha próbákat már jó ideje tudnak tartani, és a repertoár bővítésére is lehetőségük nyílt, a koronavírus-járvány utóhatásai május elejéig hátráltatta a fellépéseiket. A pandémia alatt néhány alkalommal tudtak csak megjelenni a közönség előtt, többnyire rögtönzött utcazenével, viszont az utóbbi hónapokban besűrűsödött a programnaptár, amiből ezúttal a határon túli fellépések sem hiányoznak. 

Betlenné Dajkó Ágnes karnagy elárulta, hogy a pünkösdi zenekari találkozót követően többhetes szünetre küldte a csapatot, mivel már az ünnepi koncertet megelőző bő egy hónap is meglehetősen zsúfoltra sikerült, és látta, hogy a nyár egy része ugyancsak hajszásnak ígérkezik.

A szezont július 2-án nyitják a Foktői Falunapon, amit nem sokkal később egy többnapos erdélyi túra követ, legalább két koncerttel. A próbákkal már ez sem kevés a vakációzni vágyó zenészek számára, viszont az augusztust megint nem ússzák meg feladatok nélkül, és nem csak a nemzeti ünnepi hétvége miatt. 

– A Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény újra helyszíne lesz a Nemzetközi Harsonatábornak, amelynek keretében neves tanárok fognak kurzust tartani az intézményben. Ebben az eseménysorban vélhetően szóhoz fogunk jutni, és bízunk benne, hogy a táborban lévő harsonásokat is be tudjuk csalni a zenekarba – nyilatkozta a karnagy. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában