Útinform

2022.06.29. 07:01

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció.

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- az elválasztó sáv növényzetét kaszálják, valamint összeszedik az autókból kidobált szemetet. A Röszke felé tartó oldalon Újhartyán térségében, Budapest felé pedig Csengele és Kistelek között dolgoznak. A munkaterületeknél szakaszosan lezárják a belső sávot.  (7.50-15.00) 
- Röszke felé Kecskemét térségében a sövényt vágják le. A lassan haladó géplánc miatt fél 7-től délután fél 6-ig a belső sávot szakaszosan lezárják.   (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Kecskemét határában az 5-ös főút felett légkábelt feszítenek át, ezért a 81-es km-nél forgalomkorlátozásra kell készülni reggel 7 óra és este 6 óra között. 10-15 perc időtartamra a forgalmat is megállíthatják.

A 44-es főutat, Kecskemétnél a „Repülős” körforgalom és a szentkirályi elágazás közötti, közel 3 km-es szakaszon felújítják. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, félpályás lezárás mellett. Napközben 8 és 18 óra között jelzőőrök irányítanak.

Az 51-es főúton, Baja átkelési szakaszán a Dózsa György úton a burkolatot tisztítják napközben. A 159-es km-nél forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.  

Az 54-es főúton, Sükösd és a hajósi elágazás között kaszálnak munkaidőben. A 77-es km-től a 94-es km-ig a mozgó terelés mellett az aktuális munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani.

Az 55-ös főúton, Baján felújítják a Szegedi úton lévő vasúti átjárót, ezért azt várhatóan július elejéig lezárták. Kerülni a Keleti krt. (511-es főút) - Kaszás utca (551-es főút) - Dózsa György út (51-es főút) útvonalon lehet.  (99-es km)

Az 55-ös főúton, Baja és Mélykút között - a 64-es km és a 99-es km között - kaszálnak napközben. Útszűkület követel figyelmet az aktuális munkaterületnél.

A 441-es főúton, Nagykőrös belterületén felújítják az útburkolatot. A 18-as km-nél, egy közel 300 méteres szakaszon, útszűkületen kell áthajtani.  

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as km-nél irányonként csak egy-egy sáv autózható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)  

- a Bócsa és Kiskunmajsa közötti útszakaszon, a 12-es km-től a 27-es km-ig felújítják az útburkolatot, mely helyenként félpályás lezárást okoz.  (5404-es út) 

- Bácsalmás térségében, a Kelebia-Baja összekötő úton, Bácsszőlős és Bácsalmás között burkolatjavítási munkálatokat végeznek. A 30-as és 33-as km között a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják.  (5501-es út)  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában